Erdoğan'ın fotoğrafını indirdiği için hakkında soruşturma başlatılmıştı: DEM Partili başkan geri adım atmadı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafını makam odasından indirdiği için hakkında soruşturma başlatılan DEM Partili Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol geri adım atmadı. Erol, "Kanunda yeri olmayan bir zorunluluğu kimse bize dayatamaz" dedi.

Yerel seçimlerde AKP'den DEM Parti'ye geçen Bitlis Tatvan Belediyesi'nin eş başkanı Mümin Erol hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlatıldı.

Erol, mazbatasını aldıktan sonra göreve başladığı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını makam odasından kaldırmasından sonra sosyal medyada hedef gösterilmişti.

Bunun üzerine Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı, Erol hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan re'sen soruşturma başlattı.

Mümin Erol ise yaşanan gelişmelerden sonra sosyal medya hesabından videolu mesaj verdi. Kararının arkasında olduğunu belirten Erol, "Kanunda yeri olmayan bir zorunluluğu kimse bize dayatamaz" diye konuştu.

Bir hukukçu olarak anayasa ilkelerine bağlı olduğunu belirten Erol "Bir kişinin yorumuna bağlı olarak suç istinat edilemez" dedi.

Öne Çıkanlar