Erdoğan'ın, Hizbullah hükümlüsünü tahliye etmesine Aksakal'dan yorum: Anayasal yetkidir, yarın Öcalan'a da kullanabilir

Erdoğan'ın, Hizbullah hükümlüsünü tahliye etmesine Aksakal'dan yorum: Anayasal yetkidir, yarın Öcalan'a da kullanabilir
Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, Hizbullah hükümlüsü Mehmet Emin Alpsoy’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından affedilmesi ile ilgili konuştu. Alpsoy, "Bunların siyasete malzeme yapılması doğru değil....

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, Hizbullah hükümlüsü Mehmet Emin Alpsoy’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından affedilmesi ile ilgili konuştu.

Alpsoy, "Bunların siyasete malzeme yapılması doğru değil. Bu bir anayasal yetki. Bunu cumhurbaşkanı istediğine kullanır. Yarın Abdullah Öcalan'a da kullanabilir" dedi.

Cumhur İttifakı ortaklarından DSP'nin Genel Başkanı Aksakal, katıldığı canlı yayında, Erdoğan'ın affını değerlendirdi. Durumun 'Anayasal hak' olduğunu ileri süren Aksakal şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanları, sürekli hastalık ve yaşlılık. Bu yetkiyi Kılıçdaroğlu da zamanı geldiğinde kullanabilir, Kenan Evren de Ahmet Necdet Sezer de kullanmıştır geçmişte.

Bu kişi HÜDA PAR'lı diye ölsün diyemez Cumhurbaşkanı, PKK'lı diye ölsün diyemez. Ergenekon'dan da yargılananları yine Erdoğan affetti.

Bunların siyasete malzeme yapılması doğru değil. Bu bir anayasal yetki. Bunu cumhurbaşkanı istediğine kullanır. Yarın Abdullah Öcalan'a da kullanabilir."

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli suçlardan cezaevinde bulunan dört hükümlünün cezasını kaldırdı.

Söz konusu Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararla, 28 Şubat Davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Korgeneral Çetin Saner ile Hizbullah davası kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Mehmet Emin Alpsoy'un cezaları, "kocama hali" nedeniyle kaldırıldı.