Erdoğan'ın "yüzde 99 oy aldık" dediği İslam ülkesi hangisi?

Erdoğan'ın "yüzde 99 oy aldık" dediği İslam ülkesi hangisi?
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimlerden sonra yaptığı ilk grup toplantısında "İslam dünyasından bir ülkenin temsilcisi ziyaretime geldi; bizde AK Parti'ye çıkan oy yüzde 99, dedi." ifadelerini kullandı.Erdoğan...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimlerden sonra yaptığı ilk grup toplantısında "İslam dünyasından bir ülkenin temsilcisi ziyaretime geldi; bizde AK Parti'ye çıkan oy yüzde 99, dedi." ifadelerini kullandı.

Erdoğan dün 4 yabancı ülke temsilcisini kabul etmişti. Bunların içinde Irak ve Malezya dışında İslam ülkesi bulunmuyor. Peki Erdoğan'ın bahsettiği ülke hangi ülke?

2023 Milletvekilliği yurt dışı seçim sonuçlarına bakıldığında AKP'ye yüzde 99 oy veren herhangi bir ülke bulunmuyor. Erdoğan'ın dün görüştüğü Irak ve Malezya'dan da AKP'ye çıkan oy oranları şöyle:

Irak- yüzde 44,62

Malezya- yüzde 45,17

Erdoğan Lübnan'ı mı kast etti?

Her ne kadar dün Lübnan'la görüşüldüğüne dair basına bir açıklama yapılmamış olsa da milletvekilliği seçimlerinde Lübnan'dan AKP'ye yüzde 93,36 oy çıktı. Bu durum "Erdoğan Lübnan'ı mı kast etti?" sorusunu akıllara getirdi.

TIKLAYIN- Erdoğan, bu ifadeleri de kullandı: Uçkuru kaptırmışsınız uçkuru!