Erkan Baş: Gelin gönül rahatlığıyla bir oy Kemal Kılıçdaroğlu'na, bir oy TİP'e deyin

Erkan Baş: Gelin gönül rahatlığıyla bir oy Kemal Kılıçdaroğlu'na, bir oy TİP'e deyin
Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş Twitter hesabından bir video yayınladı. Baş, konuşmasında TİP ve seçim sistemiyle ilgili soruları yanıtlayarak "Gelin gönül rahatlığıyla bir oy Kemal Kılıçdaroğlu'na bir...

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş Twitter hesabından bir video yayınladı. Baş, konuşmasında TİP ve seçim sistemiyle ilgili soruları yanıtlayarak "Gelin gönül rahatlığıyla bir oy Kemal Kılıçdaroğlu'na bir oy TİP'e deyin. Biz emeğiyle alın teriyle geçinen, Türkiye'nin yüzde 99'uyuz. Bize oy verin, sesimiz mecliste gür olsun" dedi.

Baş, videoda şunları söyledi:

"Çeşitli kamuoyu araştırmalarında TİP'i yüzde 1,5 ila 3,5 arasında oy oranı olduğunu görüyorsunuz. Bu oranları görünce, "Milletvekili çıkarabilir mi?, verdiğim oy boşa gider mi" diye kaygılanıyorsunuz. Belki TİP'i destekliyorsunuz ama soru işaretleriniz var. Eskiden seçim sistemi farklıydı ve bu kaygı haklıydı. Örneğin ittifak sistemi yoktu o yüzden oy verdiğiniz parti ülke barajını geçemeyince milletvekili çıkaramıyordu. Ama artık durum  değişti ve bu sayede TİP'e gönül verenler olarak bir ilki başarmak üzereyiz. 

TİP her yerde seçime girmediği için anketlerdeki oy oranları muhtemelen beklediğinizden düşük görünüyor. Bu anketler doğru mu inanın bilmiyorum ama iki önemli şeyi sizinle paylaşmak istiyorum. 

TİP'in seçime iddialı olarak girdiği yerler büyükşehirler. Büyükşehirlerde nüfus fazla olduğu için seçilecek milletvekili sayısı da fazla demek. Yüzde 2,5 3 ile bile milletvekili çıkarabiliyoruz. Daha düşük oylarla bile TİP büyükşehirlerde milletvekili çıkarabilir. Madem mümkün mecliste daha fazla TİP'li milletvekili olsa daha iyi olmaz mı? Ülkenin ve halkın çıkarları açısından herhangi bir partinin 150-200 milletvekili mi olsa meclis güçlenir yoksa TİP'in 15-20 milletvekili mi olsa meclis daha güçlenir?

Genç kardeşlerim kendinize şunu sorun, kim okula gitmedi, nitelikli eğitim alma, sokaklarda özgürce dolaşma, dilediğinizi söyleyebilme hakkınızı savunur? Aklınızla ve kalbinizle karar verin. 15 Mayıs'a geldiğinde 'elim kırılsaydı da vermeseydim' demeyeceğinizden eminim. ama "bak ben de oy verseydim seçilebilirlermiş' demeyin. Bir ilki başaracağız, bunun bir parçası olun. Gelin gönül rahatlığıyla bir oy Kemal Kılıçdaroğlu'na bir oy TİP'e deyin. Biz emeğiyle alın teriyle geçinen, Türkiye'nin yüzde 99'uyuz. Bize oy verin, sesimiz mecliste gür olsun.