Erkan Baş’dan CHP’ye yerel seçim mesajı: Sağcı aday çıkarırlarsa, adaylarımızı çıkaracağız

Erkan Baş’dan CHP’ye yerel seçim mesajı: Sağcı aday çıkarırlarsa, adaylarımızı çıkaracağız
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, yerel seçimlere ilişkin açıklama yaptı. Baş, CHP’nin ‘sağcı’ adaylarla seçime gitmesi durumunda TİP’in kendi adaylarıyla seçimlere gireceğini dile getirdi.TV100...

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, yerel seçimlere ilişkin açıklama yaptı. Baş, CHP’nin ‘sağcı’ adaylarla seçime gitmesi durumunda TİP’in kendi adaylarıyla seçimlere gireceğini dile getirdi.

TV100 yazarı Barış Yarkadaş’ın kaleme aldığı “TİP’ten CHP’ye “sağcı aday’’ mesajı…” yazısında Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş’la görüştü. Baş, yerel seçimlere yönelik, "Eğer önümüze sağcı adaylar getirilir ve ‘Seçim sadece bu isimlerle kazanılır’ denirse ve bu bize dayatılırsa biz de o halde Türkiye’nin her yerinde kendi adaylarımızla seçime gireriz" mesajını verdi.

Barış Yarkadaş'ın bugünkü yazısında Erkan Baş ile yaptığı görüşmenin detayları şu şekilde;

DEM Parti ile yerel seçimde ‘’ittifak yapması’’ beklenen TİP’in Genel Başkanı Erkan Baş, “İl başkanlarımız ile buluştuk, konuştuk, süreci değerlendirdik. Yerel seçimlerde Emek ve Özgürlük İttifakı ile birlikte hareket edebiliriz. Bu süreç yaklaşık 10 gün içinde tamamlanacak. Partimizin kurulları buna karar verecek’’ dedi.

Bu ayın 24’üne kadar TİP Belediye Başkan Aday Adaylarının başvurularını alacaklarını da ifade eden Baş’a “Birçok yerde aday çıkardığınız takdirde CHP yönetimi ve seçmeni sizi kaybettiren parti olarak eleştirebilir’’ dedim. TİP’li Baş, “Biz kaybettiren parti olmak istemiyoruz. Ancak bizden beklentisi olan partilerin de buna göre aynı sorumlulukla hareket etmesi gerekiyor” cevabını verdi.

“Eğer önümüze sağcı adaylar getirilir ve ‘Seçim sadece bu isimlerle kazanılır’ denirse ve bu bize dayatılırsa biz de o halde Türkiye’nin her yerinde kendi adaylarımızla seçime gireriz.”

Erkan Baş’ın CHP’ye ve yeni Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik bu mesajı açık ve net…

Bakalım CHP bu mesajı nasıl okuyacak ve nasıl adımlar atacak…”