Eski CHP Milletvekili İlhan Cihaner: Sağ bir iktidarın karşısında sağın başka bir versiyonuyla seçime gittik

Eski CHP Milletvekili İlhan Cihaner: Sağ bir iktidarın karşısında sağın başka bir versiyonuyla seçime gittik
Eski CHP Milletvekili İlhan Cihaner, seçim sürecine ilişkin CHP'nin izlediği politikaya çarpıcı eleştiriler getirdi. Cihaner, "Yenilen bizim kadrolarımız değil, partiye egemen olan bu antidemokratik siyaset anlayışı ve siyaset...

Eski CHP Milletvekili İlhan Cihaner, seçim sürecine ilişkin CHP'nin izlediği politikaya çarpıcı eleştiriler getirdi. Cihaner, "Yenilen bizim kadrolarımız değil, partiye egemen olan bu antidemokratik siyaset anlayışı ve siyaset mühendisliği" şeklinde konuştu.

Cihaner, gazeteci Çağlar Cilara'nın sorularını yanıtladı. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Cihaner, şu ifadeleri kullandı:

"Kendi kadromuzla yarışmamışız, kendi ilkelerimizle, kendi politik iddiamızla yarışmamışız. Tam tersi sağın karşısına başka bir sağ iddiayla çıkmışız. Ne Atatürk ilkelerine ne sosyal demokrasiye referans vermişiz. Bunlar adeta birer boş gösterene dönüşmüş. Sağ bir iktidarın karşısına sağın başka bir versiyonunu inşa edip onunla seçime gittik. Yenilen bizim ilkelerimiz, Türkiye iddiamız, bizim kadrolarımız değil; yenilen partiye egemen olan bu antidemokratik siyaset anlayışı ve siyaset mühendisliği."