Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Bakanlığım döneminde 33 saatte bir suç örgütü çökerttik

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Bakanlığım döneminde 33 saatte bir suç örgütü çökerttik
Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakan olduğu dönemde 33 saatte bir suç örgütünü çökerttiklerini, Türkiye'nin bu konuda dünyanın yüz akı ülkesi olduğunu öne sürdü.

Eski İçişleri Bakanı ve AKP Milletvekili Süleyman Soylu, uzun bir aranın ardından basına demeç verdi.

GDH TV'ye konuk olan Soylu, hakkında ortaya çıkan suç örgütleriyle ilişkili olduğu iddialarına tepki göstererek, "7 yıl bakanlık yaptığım dönemde 33 saatte bir suç örgütü çökerttik, 2021 ve 2022 yıllarında hiçbir cinayet faili meçhul kalmadı" dedi.

7 yıllık bakanlığı döneminde toplam 1050 ton uyuşturucu yakaladıklarına dikkat çeken Soylu, "Bu uyuşturucuları yakalayan insanlara haksızlık değil mi?" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Timur Soykan, Murat Ağırel ve Fatih Altaylı'yı hedef alan Soylu, "O arkadaşlar bence neye hizmet ettiklerinin farkında değiller" dedi.

Bakanlığı bırakmasının ardından son 10 ayda hakkında toplam 550 köşe yazısının yazıldığına ve tamamının olumsuz olduğuna dikkat çeken Soylu, "Bu normal mi?" diye sordu.

Türkiye'nin suç örgütlerine nefes aldırmayacak bütün güvenlik altyapılarını kurduğunun altını çizen Soylu, "Türkiye bu konularda Avrupa ve dünyanın yüz akı ülkesidir" dedi.

Yabancı uyruklu suç örgütü liderlerine Türk vatandaşlığı verildiği iddialarına ilişkin konuşan Soylu, dünyada arama kaydı bulunan hiç kimsenin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapılamayacağını ifade etti.

Ayrıca Türkiye'nin organize suçtan, uyuşturucu suçlarından ve terörün finansmanının sağlanması suçlarından gri listeye alınmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Vatandaşlık alan yabancı suç örgütü liderleri

Gazeteci Timur Soykan, "Vatandaş Baronlar" başlıklı yazısında Türk vatandaşlığı alan uluslararası suç örgütü liderlerini gündeme getirmişti.

Uyuşturucu kaçakçılığı ve cinayet suçlarından aranan 36 yaşındaki "Kürt Tilkisi" lakaplı Iraklı Rawa Majid'in, 2020 yılında Irak'ta adını Miran Othman olarak değiştirdiğini ve Türkiye'ye yatırım yaparak kısa süre içinde vatandaşlık aldığını yazmıştı.

Hollandalı uyuşturucu baronu Jos Leijdekkers'ın da Türk pasaportu olduğu öne sürülmüştü.

Benzer şekilde Hırvat suç örgütü lideri Nenad Petrak'ın da kırmızı bültenle aranmasına rağmen 250 bin dolara Türkiye'de daire satın alıp 2022 yılında Türk vatandaşlığı aldığı ortaya çıkmıştı.