ESKİ TÜİK Başkanı Aydemir: Çalışma Bakanlığı'ndaki atamalar ya bakanın ya da oğlunun arkadaşları

ESKİ TÜİK Başkanı Aydemir: Çalışma Bakanlığı'ndaki atamalar ya bakanın ya da oğlunun arkadaşları
Eski Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Birol Aydemir Twitter hesabından, Çalışma Bakanlığı'nda yapılan atamaların ya Bakan Vedat Bilgin'in ya da oğlu Oğuzhan Bilgin'in arkadaşları olduğunu ifade etti.Aydemir, söz...

Eski Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Birol Aydemir Twitter hesabından, Çalışma Bakanlığı'nda yapılan atamaların ya Bakan Vedat Bilgin'in ya da oğlu Oğuzhan Bilgin'in arkadaşları olduğunu ifade etti.

Aydemir, söz konusu atamalara ilişkin örnekler de vererek "Devlet kurumlarının sayfalarını incelediğinizde hiç CV göremiyorsunuz. Sebebi herkesin malumu, kamuoyuyla paylaşabilecek tecrübe ve birikimi olmayan insanlar üst yönetime doldurulmuş" ifadelerini kullandı.

Aydemir'in "Çalışma Bakanlığı, Bakan ve Oğlunun arkadaşlarına emanet edilmiş" başlıklı yazısı şöyle:

"Değerli gazeteci Saygı Öztürk geçtiğimiz günlerde Çalışma Bakanlığı’ndaki bazı olaylara ve liyakatsiz atamaları haberleştirerek buz dağının görünen yüzünü gösterdi. Ancak durum çok daha vahim. Liyakatsiz kadroların kurumları getirdikleri vaziyet ve sunulan hizmetlerin nasıl kötüye gittiğinin en iyi örneklerinden biri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. Buna en iyi örnek EYT süreci, oluşan mağduriyetler ve Sn. Bakan’ın alışkanlık haline gelen tutarsız ifadeleri.

Devlet kurumlarının sayfalarını incelediğinizde hiç CV göremiyorsunuz. Sebebi herkesin malumu, kamuoyuyla paylaşabilecek tecrübe ve birikimi olmayan insanlar üst yönetime doldurulmuş. Çalışma Bakanlığındaki atamalar ya Bakanın ya da Bakanın Oğlu Oğuzhan Bilgin’in arkadaşları. Neredeyse tüm atamalar liyakatsiz ve ilgisiz ama ben sadece birkaç örnek vereceğim. "

AYDEMİR'İN VERDİĞİ ATAMA ÖRNEKLERİ

"Emrah AYTEKİN: Bakanlık Hukuk İşleri Genel Müdürü. Bakanın özel avukatı ve danışmanı. Hiçbir memuriyeti olmadan özel sektörden genel müdür olarak atandı.

Ali Osman AKALAN: Bakanın özel kalem müdürü. Eğitim bilimleri mezunu olmasına rağmen Bakanlık Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü olarak atandı. Evet bilgi teknolojileri!

Kürşat ARAT: SGK Başkanı. Eski Merkez Bankası uzmanı. SGK’da çalışmamış. İŞKUR yönetim kurulu üyesi iken SGK başkanı olarak atandı. Şu anda hem SGK Yönetim Kurulu başkanı hem de İŞKUR yönetim kurulu üyesi. Çift maaşlı.

Muhittin BİLGE: İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü. Mesleki Eğitim Fakültesi mezunu. Eski bir öğretmen, Bakanın arkadaşı. RTÜK’ten gelerek doğrudan genel müdür oldu.

Cenk İLERİ: Bakanlık Uluslararası İşgücü Genel Müdürü. Bakanın danışmanı, TBMM’de memur kadrosunda iken doğrudan genel müdür oldu.

Oğuzhan TEKİN: SGK Başkan Yardımcısı. Oğuzhan BİLGİN’in arkadaşı. Önce Hukuk Müşaviri yapıldı. Müfettiş olmamasına rağmen Teftiş Kurulu Başkanı olması için yönetmelik değiştirilerek SGK Teftiş Kurulu Başkanı yapıldı. Bu hızlı yükselişin sonunda şimdi SGK Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyesi.

Şeyda KUTSİ: Bakanlık Strateji Başkanı (Genel Müdüre denk). Bakanın danışmanı. Hiçbir memuriyet geçmişi yokken genel müdür yapıldı. Evren ALTAY: İŞKUR Genel Müdürü. İngiliz dili ve edebiyatı mezunu, Oğuzhan BİLGİN’in arkadaşı. Mecburi hizmet ile üniversitede öğretim görevlisi olması gerekirken, mecburi hizmetten kurtarılıp hiçbir birikim ve tecrübesi olamamasına rağmen önce SGK Başkan yardımcısı sonra da İŞKUR genel müdürü yapıldı.

Hakan BAYRI: Kamu ihale kurumunda şube müdürüydü. İletişim mezunu. Doğrudan SGK Hizmet Sunumu Genel Müdürü (Bilgi İşlem) yapıldı. Bakanın arkadaşı.

Zeki ÖZDEMİR: Bakanın danışmanı. Başbakanlıkta “istisnai memur” olarak işe başlatılmış. Sonrasında SGK’nın en teknik birimi olan Sigorta Primleri Genel Müdürü yapıldı.

Uğur KOÇ: SGK Sigorta Primleri Genel Müdür Yardımcısı. Mühendis, Oğuzhan BİLGİN’in arkadaşı. Bakanlıkta teknik iş müfettişi iken SGK ile hiçbir ilgisi olmamasına rağmen doğrudan Genel Müdür yardımcısı yapıldı.

Bahattin TOPUKSAK: Emeklilik Genel Müdür Yrd. Bakanlık İş Müfettişi. Bakanın oğlunun arkadaşı olduğu için iş müfettişliğinden SGK’daki teknik Genel müdürlüklerden biri olan Emeklilik Genel Müdür Yrd. olarak atandı.

İkram BAĞCI: SGK Emeklilik Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı. Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde sosyal hizmetler araştırma görevlisi iken Oğuzhan BİLGİN’in arkadaşı olduğu için daire başkanı yapıldı.

Muhammet Harun TAŞAR: Emeklilik Daire Başkanı. AKP Bitlis Milletvekili Cemal Taşar’ın oğlu. Önce Osmaniye Valiliğinde istisnai memurluğa alındı, sonra doğrudan daire başkanı yapıldı."