Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: CHP Genel Merkezi'ndeki toplantıda gerilim yaşanmadı

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: CHP Genel Merkezi'ndeki toplantıda gerilim yaşanmadı
CHP Genel Merkezi’ndeki belediye başkanları toplantısına katılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "Toplantıda gerilim yaşanmadı. Genel Başkan eleştirilere öyle cevaplar verdi ki karşısında aksini...

CHP Genel Merkezi’ndeki belediye başkanları toplantısına katılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "Toplantıda gerilim yaşanmadı. Genel Başkan eleştirilere öyle cevaplar verdi ki karşısında aksini iddia etmemiz söz konusu olamazdı" dedi.

CHP’li belediye başkanları 2024’teki yerel seçim çalışmalarını değerlendirmek üzere CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

Saat 13.30’da başlayan toplantı sona erdi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yapmadı.

Toplantıya ilişkin konuşan Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, toplantıda gerginlik çıkmadığını ve Kılıçdaroğlu’nun eleştirilere doyurucu yanıtlar verdiğini dile getirdi.

Yılmaz Büyükerşen, “Yerel seçimlerden önce, birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Gerek mahalle adaylarının seçiminde, gerek kongrelerde ve kurultaylarda ortak listeyle gidilmesi gerektiğinin şart olduğuna inandığımı söyledim” şeklinde konuştu.

Büyükerşen, "Değişim konusu... İhtilafın ana nedenleri değişim mi, dönüşüm mü, yenilenme mi? O kavramlar orta yere atılmış, derinlemesine üzerine düşünmediğimiz konular. Toplantıda bunu açan belediye başkanlarımız oldu" dedi.

Büyükerşen'in açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"CHP’nin bölünmesi, parçalanması demek"

Özeleştiriler yapıldı. Hatalar, kusurlar nelerdi, ne yaptık? Bir daha tekrarlamamak için ne yapmamız lazım? Benim ne söylediğimi merak ediyorsanız, ben Türkiye’nin üzerinde 100. Yılından sonra oynanan oyunların Türkiye’nin lehine olmadığından bahsederek; bir belediye başkanı olarak değil, bir hoca olarak hitap ediyorum, dedim. Birlik ve beraberlik halindeyiz. İç ve dışta birtakım merkezler, CHP’yi parçalamak istiyorlar. CHP’nin bölünmesi, parçalanması demek; Türkiye 100. Yılından sonraki ikinci yüzyılda yavaş yavaş zayıflayan bir devlet olmasına sebep olabilir. Her şeye yazık olur. Laikliğe, demokrasi isteğine karşılık çok kayıplar olur. Hukuksuzluk olur.

"Hakikaten bilmediğimiz çok konular var"

Yerel seçimlerden önce, birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. İsteğimiz dışında meydana gelen ayrılıklara karşın bölünmelerin önlenmesi amacıyla, karşıt grupların ortak listelerle gerek mahalle adaylarının seçiminde gerek kongrelerde ve kurultaylarda ortak listeyle gidilmesi gerektiğinin şart olduğuna inandığımı söyledim.

İhtilafın ana nedenleri; değişim mi, yenilenme mi, dönüşüm mü… O kavramlar bile ortaya atılmış, derinlemesine üzerine düşünmediğimiz konular.

Gerilim yaşanmadı, bana göre yaşanmadı. Genel Başkan çok detaylı açıklamalar yaptı. O açıklamalar yapılırken de ben dahil düşündüm ki; o konuların üzerinde hiç fazla durmamışız. Eleştiri olarak. Hakikaten bilmediğimiz çok konular var. İletişim kopukluğumuz var. Sadece gazetelerde, medyada karşılıklı görüşmelere gitmemiz de doğru bir şey değilmiş.

"Öyle cevaplar verdi ki..."

Ayrışma falan çıkmadı. Hepimiz şapkamızı önümüze koyduk, düşündük. Genel Başkan, şimdiye kadar yapılan eleştirilere çok detaylı cevaplar verdi. Öyle cevaplar verdi ki, karşısında aksini iddia etmemiz söz konusu olamazdı.”