Evinin önünden kaçırılan İBB yöneticisi Erhan Karaal kurtarıldı

Kaçırılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal, polis ekiplerinin çalışmaları sonucu bulundu.

Evinin önünden kaçırılan İBB yöneticisi Erhan Karaal kurtarıldı

GAZETE PENCERE - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Vekili Erhan Karaal, 17 Haziran Çarşamba günü İstanbul Maltepe'de kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı.

Olayla ilgili olarak İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı şüphelilerin yakalanması için soruşturma başlattı. Yürütülen soruşturma çerçevesinde olayla ilgili dün 2 kişi gözaltına alındı.

7 GÖZALTI

İstanbul polisi şehir kameralarını mercek altına aldı, kurulan bir ekiple Erhan Karaal'ı kurtarma çalışması başlattı. Maltepe’de evinin çevresinde kaçırıldığı duyurulan Karaal, düzenlenen operasyon ile kurtarıldı.

Tuzla’da bulunan Karaal’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, ikisinin dün, 5’inin de gece saatlerinde olmak üzere toplam 7 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi.

‘GELMESEYDİNİZ KAFAMA SIKACAKLARDI’

Erhan Karaal, Tuzla’nın Orhanlı semtinde terk edilmiş bir fabrikada bulundu. Kaçıran saldırganlar dün akşamdan bu yana sürekli yer değiştirdi. Bu yer değiştirme esnasında ise yakalandılar.

Erhan Karaal işkence görmüş ve ifade veremeyecek bir halde kurtarıldı.

Erhan Karaal’ın avukatı Tayfun Taşlıoğlu'nun aktardığına göre, bulunduğunda polislere "gelmeseydiniz kafama sıkacaklardı" dedi.

Avukat Taşlıoğlu'nun aktardığına göre, İBB Kültür AŞ çalışanı olan ve ifadesi alınan Tolga Tetik'in kaçıran kişilerle bağı var. Taşlıoğlu "Tetik'in ifadesinden yola çıkarak polis ekipleri Karaal'ı buldu muhtemelen" ifadelerini kullandı.

Karaal'ın bulunduğu yapıda silahlı bir şüpheli yakalandı. Şüphelinin ifadesinde bölgeye yemek getirdiğini söylediği öğrenilirken gözaltına alınan şüphelinin 22 ayrı suç kaydının bulunduğu belirlendi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar