Eylem Tok ve oğlu hakim karşısına çıktı: Mahkeme duruşmayı erteledi

Eylem Tok ve oğlu hakim karşısına çıktı: Mahkeme duruşmayı erteledi
ABD'ye kaçtıktan sonra 14 Haziran'da yakalanan Eylem Tok ve oğlu hakim karşısına çıktı. Kritik duruşma saat 18.00'da başladı. ABD'deki mahkeme Eylem Tok'un duruşmasını 27 Haziran'a erteledi. Timur Cihantimur'un duruşması da 20 Haziran'a ertelendi.

İstanbul'da 1 Mart'taki kazada Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki T.C, ve onu yurt dışına kaçıran annesi Eylem Tok, kazadan 106 gün sonra ABD'de yakalanmıştı.

Eylem Tok ve oğlu, bugün saat 18:00'de Boston şehrinde hakim karşısına çıktı. Duruşmada Türkiye'nin iade için sunduğu deliller ve talep görüşülüyor. Eylem Tok’un avukatının duruşmayı 20:30’a ertelemek istediği ancak hakimin, başka bir dava olduğu gerekçesiyle talebi kabul etmediği öğrenildi.

m8gejd2mpk6geoly9bu5bq.webp

ABD'deki mahkeme duruşmayı 27 Haziran'a erteledi.

Cihantimur da hakim karşısına çıktı

Timur Cihantimur Boston'da hakim karşısına çıktı. Cihan Timur'un annesi Eylem Tok'tan farklı iki ayrı avukatı vardı. Cihantimur mahkeme salonuna üzerinde bej renkli mahkum tulumuyla elleri kelepçesiz şekilde geldi.

Avukatlar Timur Cihantimur'un Connecticut'ta benzer yaştaki hükümlü çocuklarla birlikte kaldığı yurttan şikayetçi olduğunu kaldığı yerin durumunun kendisi için uygun olmadığını bu sebeple serbest bırakılması ya da daha ivedi bir çözüm bulunmasını istediler. Hakim önce duruşmayı dosyayı incelemek üzere annesiyle aynı gün olan 27 Haziran'a erteleyeceğini söyledi ancak avukatlar duruşmanın daha erken yapılmasını talep ettiler. Bunun üzerine hakim, 20 Haziran Perşembe saat 15:30'a duruşmayı erteledi.

ABD'de kendine hayat kurmak istiyormuş

Cihantimur'un avukatı sık sık Timur Cihantimur'un Amerikan vatandaşı olduğunu vurguladı, serbest kalması halinde Amerika'da eğitimine devam edip kendisine bir hayat kurmak istediğini söyledi.

Annesi Eylem Tok'tan sonra hakim karşısına çıkan Timur Cihantimur’un da tutukluluk halinin devamına ve bir sonraki duruşmanın 20 Haziran’da yapılmasına karar verildi.

vrrpru7ej0kzrcy9ajaltw.webp

Öne Çıkanlar