Fatih Altaylı: CHP, evsiz barksız kalmış “Sağ Siyasetçilerin Oteli” haline geliyor

Fatih Altaylı: CHP, evsiz barksız kalmış “Sağ Siyasetçilerin Oteli” haline geliyor
Gazeteci Fatih Altaylı, eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener'in, Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini açıklamasına ilişkin olarak, "Abdüllatif Şener'in CHP’den istifa edip, herkesi CHP’ye ve Kılıçdaroğlu’na oy vermeye...

Gazeteci Fatih Altaylı, eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener'in, Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini açıklamasına ilişkin olarak, "Abdüllatif Şener'in CHP’den istifa edip, herkesi CHP’ye ve Kılıçdaroğlu’na oy vermeye çağırıp, kendisi başkasına oy verdiğini açıklayınca millet bir şaşırdı. Gelirken “Bu adamın CHP’de ne işi var” diye sordunuz mu ki gidince “Niye böyle terbiyesizce gitti” diye soruyorsunuz. Asıl mesele sağda. CHP bir anlamda evsiz barksız kalmış “Sağ Siyasetçilerin Oteli” haline geliyor" dedi.

Altaylı, bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Refahyol’un genç Maliye Bakanı, AK Parti’nin kurucusu, ilk döneminin Devlet bakanı ve Başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener CHP’den istifa edip, herkesi CHP’ye ve Kılıçdaroğlu’na oy vermeye çağırıp, kendisi başkasına oy verdiğini açıklayınca millet bir şaşırdı.

Haliyle bana da soruyor bazıları “Ne diyorsun” diye.  Şunu diyorum, “CHP’ye gelmesine şaşırmadanız da şimdi mi şaşırıyorsunuz?” Sorun Abdüllatif Bey’in CHP’den gitmesinde değil ki! Sorun gelmiş olmasında. Gelirken “Bu adamın CHP’de ne işi var” diye sordunuz mu ki gidince “Niye böyle terbiyesizce gitti” diye soruyorsunuz.

Sorun “sağ siyasette.” Ve bunların CHP’ye getirdiği zihniyette. Asıl mesele sağda. AK Parti ve lideri sağda parti yaşatmıyor. Hal bu olunca da, Erdoğanist olmayan, olamayan sağcılar da kendilerine konaklayacak “Sağlam bir yer” bulamayıp CHP’ye yerleşiyorlar. CHP bir anlamda evsiz barksız kalmış “Sağ Siyasetçilerin Oteli” haline geliyor. Onlar da kendilerine iyi bakan, önlerine fatura koymayan, daimi müşterileri bile atıp onlara oda veren otel müdürünün değişmesini istemiyorlar.

CHP’nin sağ siyasetçinin konaklama yeri olarak kalmasını, sağın yol geçen hanı olma özelliğini yitirmemesini istiyorlar. Çünkü CHP’nin, deprem bölgesi olan siyasette, sağlam zemine kurulu tek yapı olduğunu biliyorlar.

Anlayacağınız sorun solda değil, sağda. Yani anlayacağınız bu tipler açısından da Türkiye açısından da mesele CHP değil. Sağ lastik patlak, biz hâlâ sol lastiğin havası inik zannediyoruz. Hâlâ anlamadınız mı!”

Altaylı, ayrıca "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bunlara öyle bir tokat vuralım ki, bir daha kendilerine gelemesinler” söylemi ne yazık ki gerçekleşmeye başlamış. Ama o tokadı vuran ne AK Parti ne de Recep Tayyip Erdoğan. O tokadı kendi kendine vuran CHP’nin yönetimi. Bu kafa ile yerel seçimden başarı beklemek aptallığın daniskasıdır. Bu CHP yerel seçimde İstanbul’da değil Ekrem İmamoğlu’nu, Recep Tayyip Erdoğan’ı aday gösterse seçtiremez. Kaybetmeyi başarı zannedenle kimse yol yürümez. Abdüllatif Şener bile…" ifadelerini kullandı.