Fatih Altaylı, Erdoğan’ın ‘şeriat’ açıklamasını değerlendirdi: Türkiye’nin şeriat kuralları ile yönetilmesini istemiyor

Fatih Altaylı, Erdoğan’ın ‘şeriat’ açıklamasını değerlendirdi: Türkiye’nin şeriat kuralları ile yönetilmesini istemiyor
Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Şeriat’ açıklamalarını değerlendirdi. Altaylı, “Aslında söylediği bir anlamda da doğru. Büyük ihtimalle Erdoğan’da, Türkiye’nin şeriat...
Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Şeriat’ açıklamalarını değerlendirdi. Altaylı, “Aslında söylediği bir anlamda da doğru. Büyük ihtimalle Erdoğan’da, Türkiye’nin şeriat kuralları ile yönetilmesini istemiyor” dedi.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Fatih Altaylı, YouTube kanalında geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "İslam'ın hayata dair kurallarının bütününü temsil eden şeriata düşmanlık, esasında dininin bizatihi kendisine husumettir” ifadelerini değerlendirdi. Altay, Aslında söylediği bir anlamda da doğru. Büyük ihtimalle Erdoğan’da, Türkiye’nin şeriat kuralları ile yönetilmesini istemiyor. Ama İslam şeriatına karşı gelenleri de bir İslamcı olarak kabullenemiyor” dedi.

Fatih Altaylı,  açıklamasında şu ifadelere yer verdii;

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu söylediğinin yarısına katılıyorum, yarısına katılmıyorum. Şeriat deyince bir kesim şunu anlıyor, Türkiye’ye şeriat kuralları mı gelecek. Oysa İslamcıların şeriattan anladığı İslamiyet’in kuralları. Bunun bir hukuk düzeni haline gelmesini anlamak başak bir şey şeriatın İslam’ın kuralları olduğunu anlamak başka bir şey. Şeriat din kuralları demek. Bir ülkeyi şeriata karşı olmak başka bir şeydir. Bir ülkenin şeriat kurallarına göre yönetilmesini istemek başka bir şeydir. Zannederim Erdoğan’ın bir hafta önceki açıklamasından bir hafta sonra söylemek istemesi, bir hafta önce söylediklerinin anlayış biçiminden duyduğu rahatsızlıktan dolayı. Biz İslam şeriatına karşı değiliz biz devlet yönetimi olarak karşıyızı bu şekilde düzeltmeye çalışıyor. Aslında söylediği bir anlamda da doğru. Büyük ihtimalle Erdoğan’da, Türkiye’nin şeriat kuralları ile yönetilmesini istemiyor. Ama İslam şeriatına karşı gelenleri de bir İslamcı olarak kabullenemiyor. Ama ‘Türk önce Müslümandır’ tarafı çok doğru değil. Müslüman olmayan Türkler de oldukça var. Sünni Müslüman olamayan Türkler de fazlaca var. Türklük başka bir şeydir, Müslümanlık başka bir şeydir” yorumunda bulundu.