Fatih Altaylı: İmamoğlu'nu PKK’lı olmakla itham eden pazarcı karakola kendi gitmiş ve şikayetçi olmuş

Fatih Altaylı: İmamoğlu'nu PKK’lı olmakla itham eden pazarcı karakola kendi gitmiş ve şikayetçi olmuş
Gazeteci Fatih Altaylı, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Bayrampaşa'daki pazar ziyareti sırasında bir pazarcının "PKK'lı" dedikten sonra gözaltına...

Gazeteci Fatih Altaylı, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Bayrampaşa'daki pazar ziyareti sırasında bir pazarcının "PKK'lı" dedikten sonra gözaltına alınmasını değerlendirdi. Altaylı, "Her ne kadar bazıları 'İmamoğlu pazarcıyı gözaltına aldırdı' dese de aslında öyle bir şey de olmamış, pazarcı karakola kendi gitmiş ve İmamoğlu’ndan kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle şikayetçi olmuş" dedi.

Altaylı, bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün bir pazar yerinde dolaşırken, kendisini PKK’lı olmakla itham eden bir pazarcı esnafı ile tartışmış.

Her ne kadar bazıları 'İmamoğlu pazarcıyı gözaltına aldırdı' dese de aslında öyle bir şey de olmamış, pazarcı karakola kendi gitmiş ve İmamoğlu’ndan kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle şikayetçi olmuş. İmamoğlu’nun pazarcıya hakaret olarak ne dediğini bilmiyoruz, pazarcı da tam olarak söylememiş ama siyasetçilerin halkın arasına girdiği zaman böyle olaylara hazırlıklı olması gerektiğini biliyoruz.

Pek çok siyasetçi, zaman zaman vatandaşlarla tartışmışlardır. Bunlardan en ünlüsü, AK Parti iktidarının ilk yıllarında, 2006 yılında Mersinli bir çiftçi ile dönemin Başbakanı arasında yaşandı. Başbakan’ın yanına gelerek, tarım politikalarının yanlışlığını anlatan ve 'Anamız ağladı' diye yakınan bir çiftçiye tartışmanın sonunda söylenilen 'Ananı da al da git' sözüdür. Ancak iktidar yakını Ak İt gazetesinin bir yazarı “Hak edene ananı da al da git denir” diye yazmıştı.

O gün Başbakan’ı koruyanlar bugün İmamoğlu’nu “Vatandaşa hakaret etmekle” suçluyorlar. Ve haklılar. Bir politikacı vatandaşa hakaret edemez. Sinirlerine hakim olamayacak politikacı vatandaşla bir araya gelmemeli, gelecekse de o vatandaşlar önceden seçilip belirlenmeli.

Ama ben yine de merak ediyorum, acaba İmamoğlu pazarcıya 'Ananı da al da git' deseydi iktidar yanlısı medya bugün ne yazardı!"