Fatih Altaylı ve CHP’li Kaya arasında sert tartışma: Yalaka!

Fatih Altaylı ve CHP’li Kaya arasında sert tartışma: Yalaka!
Gazeteci Fatih Altaylı'nın kendisi hakkındaki yazısına tepki gösteren eski CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, "Ne zaman adam oluruz?" diye sordu. Altaylı'nın yanıtı üzerine iki isim birbirine girdi. Yıldırım Kaya, Altaylı'nın...

Gazeteci Fatih Altaylı'nın kendisi hakkındaki yazısına tepki gösteren eski CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, "Ne zaman adam oluruz?" diye sordu. Altaylı'nın yanıtı üzerine iki isim birbirine girdi.

Yıldırım Kaya, Altaylı'nın CHP'ye ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ifadelerinin ardından kendisini siyaset yapmaya davet etmişti. Altaylı bunun üzerine yazısının bir bölümünde Kaya'ya yanıt verdi.

Altaylı yazısında şunları söyledi:

"Efendi, nereye gireceğimi sana soracak değilim. Haddini bil. Beni haklı çıkardığın için, hadsizliğine rağmen sana teşekkür ediyorum. Ben hep sizin gibilerin, eleştirdiğiniz AKP’den zerre farkı olmayan aynı yolun suyu olduğunuzu anlatmaya çalışıyorum. Çok açık ki, senin gibi “ilkesiz” ve “ilkel” siyasetçilerin kendilerini eleştiren öğretim üyelerine, yargı mensuplarına “Cübbeni çıkar da siyasete gel” diyen AK Partililerden zerre farkınız yok. İnanç bağnazlığı üzerinden siyaset yapan yobazlardan hiç farkınız yok. Siyaset anlayışınız aynı. Tek farkınız doğduğunuz ortam. Yani aynısınız!"

Birbirlerine girdiler

Sosyal medya hesabından Altaylı'nın yazısını alıntılayan Kaya ise, "Gazeteci zat Fatih Altaylı. Ne zaman adam oluruz? AKP Genel Başkanına en hafif eleştiriyi yapamazken; CHP Genel Başkanına eleştiri adı altında her türlü "hakareti" yapmadığımız zaman." dedi. 

Altaylı ise, "Hadi oradan. Benim yaptım eleştirinin onda değil binde birini yaptın mı iktidara. Din üzerinden siyaset yapmaktan başka ne bilirsin. Mecliste sesini duymadık bir gün" yanıtını verdi.

Kaya ise bu ifadeye şöyle karşılık verdi:

"Laiklik mücadelesinde, tarikatlar- cemaatler beni tehdit ettiğinde sesin soluğun hiç çıkmadı... AKP'yi takip etmekten bizim sesimizi duymazsın tabii ki..."