Fatih Erbakan’dan Davutoğlu’nun ittifak çağrısına yanıt: Kapımızı kapatmıyoruz

Fatih Erbakan’dan Davutoğlu’nun ittifak çağrısına yanıt: Kapımızı kapatmıyoruz
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Gelecek Partisi lideri Davutoğlu’nun ittifak mesajına yanıt verdi: “Parlamento seçimlerine yönelik ittifaklara kapımızı tam olarak kapatmıyoruz.”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun bir gazeteye verdiği röportajda yer alan “Aynı nehrin ayrı kolları gibiyiz. Yeniden Refah’la elbet bir gün buluşmak isteriz” sözleriyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Erbakan, “Parlamento seçimine yönelik ittifaklara tam olarak kapımızı kapatmıyoruz. Daha güçlü bir alternatif, sinerji oluşturmak ve muhafazakâr sağ seçmene hitap eden partilerle birlikte hareket etmek adına bazı birlikteliklerin mümkün olabileceğini düşünüyoruz. Ancak şu ana kadar bu konuda herhangi bir görüşme yapılmadı” dedi.

Gazze vurgusu: büyük bir zillet

Haymana’da bir otelde düzenlenen “STK Buluşmaları” toplantısında konuşan Erbakan, Gazze’de yaşanan insani dramı gündeme taşıdı. “Bugün Gazze’de Müslümanlar açlıktan deniz kaplumbağası yemek zorunda kalıyor. Bu, iki milyarlık İslam alemi için büyük bir zillet” diyen Erbakan, bu durumun sadece Gazze ile sınırlı olmadığını, dünyanın dört bir yanında zulüm gören mazlumlar olduğunu söyledi.

“Müslüman ülkeler yaptırım gücünü kullanmalı”

Erbakan, İslam ülkelerinin ortak hareket etmesi gerektiğini belirtti. “Dünya petrolünün üçte ikisi, doğalgazın yüzde 55’i, su kaynaklarının yarısı ve uranyumun yüzde 40’ı Müslüman ülkelerin elinde. Eğer bu ülkeler birlikte hareket eder ve bu kaynakları stratejik yaptırım gücü olarak kullanırsa, zalimler masaya oturmak zorunda kalır” ifadelerini kullandı.

“Seçime vakit var, görüşme olursa değerlendiririz”

İttifak konusundaki açıklamasını sürdüren Erbakan, “Seçime daha vakit var. Bu nedenle şu an için herhangi bir teklif ya da girişim olmadı. Ancak ilerleyen süreçte böyle bir oluşum gündeme gelirse biz de bunu değerlendiririz. Kapılarımızı tamamen kapatmıyoruz” diyerek ittifaka açık kapı bıraktı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar