Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Bizim bugünkü duruşumuz, isyanımız sadece Süper Kupa maçının tarihi ile ilgili değil

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Bizim bugünkü duruşumuz, isyanımız sadece Süper Kupa maçının tarihi ile ilgili değil
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Süper Kupa maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Koç; "Bizim bugünkü isyanımız, Süper Kupa'daki duruşumuzun sadece maçın tarihiyle ya da son deplasman maçında yaşananlarla ilgisi alakası yok." dedi.

Fenerbahçe Yönetimi ve U19 Takımı, Galatasaray ile oynanacak 2023 Süper Kupa maçı için Şanlıurfa'ya ulaştı.

Mücadele öncesinde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç açıklamalarda bulundu.

Ali Koç açıklamasında; "Geldiğimiz nokta itibariyle Fenerbahçe A takımı getirmeyip, kupa şansını çok daha zayıflattı. Bunu da inandığı değerler doğrultusunda yapmıştır. Son deplasman maçımızda futbolcularımıza yapılan linç teşebbüsü, zorbalıkla çalınan 3 defa son haftada giden şampiyonluklarımız, suikast girişimi. Özellikle suikast girişiminin halen faili meçhul kalması. Aradan 9 sene geçti hala ilerleme yok. 3 Temmuz sürecinde açılan davaların hala sonuçlanmaması. Bütün bu kötülükleri, garip olayların hepsinin tek bir kulübün başına gelmesi, olayların sıradanlaştırılması Fenerbahçe Spor Kulübü'nü isyan edecek noktaya getirmiştir. İstemeyerek de olsa bugün Şanlıurfa'da ilk adımları atıyoruz. BU gidişata son verilmediği için kötüler arsızlaşmış ve artarak devam etmektedir. Fenerbahçe taraftarına özellikle bugünkü cümlelerimi dikkatle dinlemelerini öneriyorum. Bu garip, şaibeli sürecin kazananı da bellidir. Bizim bugünkü isyanımız, Süper Kupa'daki duruşumuzun sadece maçın tarihiyle ya da son deplasman maçında yaşananlarla ilgili alakalı değil." dedi.

"Fenerbahçe taraftarına özellikle bugünkü cümlelerimi dikkatle dinlemelerini öneriyorum. Bu garip, şaibeli sürecin kazananı da bellidir. Bizim bugünkü isyanımız, Süper Kupa'daki duruşumuzun sadece maçın tarihiyle ya da son deplasman maçında yaşananlarla ilgisi alakası yok." ifadelerini kullandı.

"Yıllardır ligin gidişatını dizayn eden bir şebeke var"

"Trabzonspor maçı sonrasında tek bir geçmiş olsun mesajı bizimle paylaşılmadı. TFF de dahil olmak üzere. Önemli olan o değil. Önemli olan kısım bırakın mesajı bazı rakiplerimiz Fenerbahçeli futbolcuların ceza alması için açık açık çalıştılar. Tabii ki bu baskıya dayanamayan TFF iki futbolcumuza ceza verilmesini sağladı. Güvenliği sağlayamayanlara ne ceza verilecek peki? TFF yerinde duruyor. Valiye ya da emniyet müdürüne bir şey yok. Hakem tam puan aldı. Biz buradan ne mesajı çıkarmalıyız? Türk futbolunda hakemler üzerinden yıllardır ligin gidişatını dizayn eden bir şebeke var. Bunun bahisle bir alakası var mıdır?"

"Vali ve emniyet yetkilileri gergin geçeceği belli bir maçta gereken önlemleri almadılar. Olayların artarak devam etmesi sonrası hiç sezemediler mi? Tecrübeli devlet görevlisi maçın nereye gidebileceğini çok rahatlıkla sezebilirdi."

Ali Koç'tan TFF'ye tepki

"Bu doğrultuda inşallah kulübümüzün haklı isyanı yapılması gerekenlerin fitilini ateşler. Zaman tarafsızlık, adil rekabetin öne çıkması gereken zamandır. İsteseniz, planlasınız, kurgulasınız bu kadar olayı aynı sezona sığdıramazdınız. Daha ne yapılması gerekiyor aynaya bakıp yüzleşmeniz için? Bir maç planlamasını dahi yapmaktan uzaklar. Normal bir federasyon 15 Mart'a kadar bekler sonra tur atlama durumuna göre takvimi yapar." dedi.