Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde 4 golle turladı

Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde 4 golle turladı
UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 6. ve son hafta maçında Fenerbahçe, Slovakya'nın Spartak Trnava ekibiyle karşı karşıya geldi. Sarı lacivertliler, karşılaşmanın başından sonuna kadar üstün oynadığı karşılaşmayı 4-0'lık...

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 6. ve son hafta maçında Fenerbahçe, Slovakya'nın Spartak Trnava ekibiyle karşı karşıya geldi. Sarı lacivertliler, karşılaşmanın başından sonuna kadar üstün oynadığı karşılaşmayı 4-0'lık skorla kazanmayı başardı. Fenerbahçe, bu sonuçla gruptan lider çıktı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu son hafta maçında Fenerbahçe evinde Spartak Trnava’yı konuk etti.

Ülker Stadyumu’nda 20:45’de başlayan maçta Fenerbahçe ilk düdükle beraber rakibine üstünlük kurmayı başardı. İlk yarı Ferdi Kadıoğlu’nun 1-0 önde bitiren sarı lacivertiler ikinci yarının başında da Tadic’in 46. dakikada attığı penaltı golüyle durum 2-0’a geldi. Kaptan Edin Dzeko ise 60 ve 61 dakikalarda attığı gollerle Fenerbahçe karşılaşmayı 4-0 kazandı.

H Grubu'nu 12 puanda averajla lider tamamlayan Fenerbahçe son 16 turuna yükseldi. Grubu yine 12 puanla ikinci sırada bitiren Ludogorets play-off bileti alırken üçüncü basamaktaki Nordsjaelland ve son sırada kalan Spartak Trnava turnuvaya veda etti.

Konferans Ligi'nde play-off kuraları 18 Aralık Pazartesi günü İsviçre'nin Nyon kentinden çekilecek. Son 16 turu eşleşmeleri ise bu etabın tamamlanmasının ardından belli olacak.

İlk 11'ler

Fenerbahçe: İrfan Can Eğribayat, Osayi, Djiku, Oosterwolde, Ferdi, İsmail Yüksek, Fred, Szymanski, İrfan Can Kahveci, Tadic, Dzeko

Spartak Tırnava: Takac, Kostrna, Duric, Kosa, Sulek, Zeljkovic, Bernat, Bukata, Ofori, Azango, Duris

Karşılaşmada öne çıkan anlar

60' GOL | Edin Dzeko ile fark üçe çıktı. Sol kanatta topla buluşan Ferdi penaltı noktasına doğru topla geldi ve Dzeko'yu topla buluşturdu. Dzeko'nun vuruşunda top direkten geri döndü ve Tadic'in önünde kaldı. Tadic'in vuruşunda kaleci Takac topu çıkardı top Dzeko'nun önünde kaldı Dzeko topu ağlara gönderdi.

48' GOL | Dusan Tadic ile fark ikiye çıktı. Penaltıda topun başına geçen Dusan Tadic kalecinin sağına şutunu çekti. Kendi sağına atlayan kalecinin sırtına çarpan top ağlara gitti ve fark ikiye çıktı.

47' PENALTI | Fenerbahçe penaltı kazandı. Sol kanatta tola birlikte ceza sahası içine giren Dzeko, savunmanın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi.

36' GOL | Ferdi Kadıoğlu ile Fenerbahçe öne geçiyor. Sol kanatta Tadic'in pasında topla buluşan Ferdi ceza sahası içinde rakiplerini çalımlarla geçti ve kalecini kapattığı köşeden topu ağlara gönderdi.