Gabar'da petrol: Soylu, müjdeyi 3 ay önce vermişti

Gabar'da petrol: Soylu, müjdeyi 3 ay önce vermişti
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün katıldığı Konya mitinginde, "Cudi-Gabar’da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip yeni bir petrol rezervi keşfettik" açıklamasını yaptı. Erdoğan, seçime...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün katıldığı Konya mitinginde, "Cudi-Gabar’da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip yeni bir petrol rezervi keşfettik" açıklamasını yaptı. Erdoğan, seçime 12 gün kalmışken haberi "yeni bir müjde" olarak duyurdu ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 2 Şubat 2023 tarihinde Gabar petrolünün haberini verdiği ortaya çıktı.

Soylu, Kastamonu'da yaptığı bir konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

Tayyip Erdoğan diyor ki bana: O dağlarda sekeceksin. O dağdan o dağa, o dağdan o dağa. Benim evlatlarım orada yalnız kalmayacak. Gabar Dağı'nda petrol çıkıyor. Şimdi Amerika çıldırmaz mı, Avrupa çıldırmaz mı? Daha yeni başladı. Nasıl bir petrol olduğunu da söyleyeyim. Benzeri Suudi Arabistan'da da var. Çıktığı an traktörü çalıştırabilecek bir kabiliyeti de var, gravitisi çok yüksek.

TIKLAYIN: Erdoğan, seçime günler kala bu kez de petrol müjdesi verdi