Gabonlu Dina'nın avukatı: Daha ne desin, ben öldürdüm mü desin?

Gabonlu Dina'nın avukatı: Daha ne desin, ben öldürdüm mü desin?
Karabük'te cansız bedeni Filyos Çayı'nda bulunan Gabonlu Dina'nın avukatı, "Kuvvetli suç şüphesi bulunan kişi iki mahkemeden de serbest bırakılınca akıl mantık ile izah edilemiyor" dedi. Türkiye'de üniversite öğrencisi olan...

Karabük'te cansız bedeni Filyos Çayı'nda bulunan Gabonlu Dina'nın avukatı, "Kuvvetli suç şüphesi bulunan kişi iki mahkemeden de serbest bırakılınca akıl mantık ile izah edilemiyor" dedi.

Türkiye'de üniversite öğrencisi olan Gabonlu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın 12 gün önce Karabük'te Filyos Çayı'nda cansız bedeni bulunmuştu. Başta suda boğulma ve doğal yollardan ölüm olarak açıklanan olayda daha sonra 8 kişi gözaltına alındı. Bir kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi ancak daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılığın itirazı üzerine tekrar yakalanan şahıs, çıkarıldığı ikinci mahkemede de serbest bırakıldı.

Avukat Kerem Bahadır Şeker, olayla ilgili ayrıntıları KRT TV ve YouTube "Bidebunuizle" ortak yayınında Yavuz Oğhan'a anlattı. Şeker, şöyle konuştu:

MAHKEME İKİ KEZ SERBEST BIRAKTI

"Dosyada 8 adet gözaltı vardı. En başta suda boğulma ve ölümün doğal yollarla gerçekleştiği açıklaması yapıldı. Sanıyorum ilk başta bu konunun üzerine gitmek istenmedi. Biz gidip konuştuktan sonra 8 kişi gözaltına alındı. 5 kişi serbest bırakıldı, 2 kişi adli kontrol şartıyla, 1 kişi tutuklama istemiyle sulh cezaya sevk edildi. Tutuklama istenen kişiye sonrasında adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılık bu karar itiraz etti. Asliye ceza bu itirazı kabul etti. Tekrar bu kişi yakalandı. İkinci defa çıktığı mahkemede de itiraz reddedildi. Savcılığın itirazını mahkeme reddetti. 

"DAHA NE DESİN, BEN ÖLDÜRDÜM MÜ DESİN?"

Adam diyor ki 'kızı arabaya aldım. Arabayla devam ettik. Kız arabadan atlamak istedi. Bu sırada kızın eli yüzü kanlar içerisindeydi.' Daha ne desin? Ben bu kızı öldürdüm mü desin? Bu nasıl vicdan da hakim böyle bir kanaatte bulunabiliyor. Sırf bakıma muhtaç aile bireyi bulunduğu için adli kontrol şartıyla serbest bırakılıyor.

"KESİNLİKLE BİR ŞEYDEN KAÇIYORDU"


Son gören o isim. Evden çıktığında ayakları çıplak koşuyor. 700 metre ki gecenin geç saatleri. Eksi kaç derece olduğunu tahmin edin. Kesinlikle bir şeyden kaçıyordu. 

Bir bakanın, milletvekilinin bağlantısı olsa… Normal bir vatandaş. Kuvvetli suç şüphesi bulunan kişi iki mahkemeden de serbest bırakılınca akıl mantık izah edilemiyor.

"OLAYDA IRKÇILIK YOK"

Olayda bir ırkçılık yok. Kadın cinayetleriyle ilgili bir birleşme söz konusu. Karabük halkı da berberinden tutun dönercisine bu çocuk bize emanet, canına sahip çıkmamız lazım diyor."