Gazeteciler yine gözaltında

Gazeteciler yine gözaltında
Seçim öncesi Diyarbakır merkezli gözaltılarda birçok gazeteci gözaltına alınıp tutuklanırken, bu ke kez Ankara merkezli bir soruşturma kapsamında DFG Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu ile MA editörü Sedat Yılmaz gözaltına alındı....

Seçim öncesi Diyarbakır merkezli gözaltılarda birçok gazeteci gözaltına alınıp tutuklanırken, bu ke kez Ankara merkezli bir soruşturma kapsamında DFG Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu ile MA editörü Sedat Yılmaz gözaltına alındı.

Ankara merkezli bir soruşturma gerekçe gösterilerek bazı kentlerde evlere baskın düzenlendi. Aralarında Mezopotamya Ajansı editörü Sedat Yılmaz ve Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu’nun bulunduğu birçok kişi gözaltına alındı.

Ankara merkezli bir soruşturma gerekçe gösterilerek bazı kentlerde evlere baskın düzenlendi. Baskın yapılan evlerde arama yapıldı. Diyarbakır'da DFG Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu, MA Editörü Sedat Yılmaz ve eşi Selma Yılmaz; İstanbul’da ise Filiz Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu birçok kişi gözaltına alındı.

Öte yandan aralarında sanatçılar, avukatlar ve HDP'li siyasetçilerin gözaltına alındığı Diyarbakır'da, geçen perşembe günü de gazeteciler; Abdurrahman Gök, Beritan Canözer, Mehmetşah Oruç ve Remzi Akkaya tutuklanmıştı.

TIKLAYIN- Diyarbakır'da gazeteciler tutuklandı