Gel de inan reforma

Gel de inan reforma
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün sabah FOX TV’de Çalar Saat programında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi ve soruşturmanın nedeninin Kanal İstanbul’a karşı çıkması...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün sabah FOX TV’de Çalar Saat programında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi ve soruşturmanın nedeninin Kanal İstanbul’a karşı çıkması olduğunu ifade etti.
“Devlet projesine karşı çıkmak ve bölücülükle suçlanıyor” diyen Akşener, “Sn. İmamoğlu soruşturma açıldığına dair evrakları bana gönderdi” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, Meral Akşener’in açıklamalarını doğruladı. Twitter üzerinden açıklama yapan Ongun, “Bu inceleme kapsamında afişlerin Anayasa’nın 104., 123. ve 127. maddelerinde belirtilen ‘İdarenin bütünlüğü ilkesine ve devlet politikasına kamu kaynağı kullanılarak muhalefet edilmesinin mümkün olmadığı’ iddialarıyla yazılı ifadesinin 7 gün içinde verilmesi istenilmiştir” sözleriyle sürdürdü.
İMAMOĞLU’NUN KİŞİSEL OLARAK KARŞI ÇIKMASI SORGULANMAMIŞ
Akşener’in açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada Ekrem İmamoğlu’na “bölücülük” suçlaması yöneltilmediği kaydedildi. Açıklamada, “‘Ya Kanal Ya İstanbul’ şeklinde bir afişle uluslararası hukuk boyutu bulunan, siyasi alana taalluk eden ve “Devletin Egemenlik Yetkisi”ne ilişkin bulunan bir konuya kamu kaynağı kullanılarak karşı çıkmanın idarenin bütünlüğü ilkesine ve hukuka aykırı olduğu belirtilerek sorumlular hakkında araştırma, gerek görülmesi halinde ön inceleme yapılması hususlarının yer aldığı görülmektedir. Onayın hiçbir yerinde Kanal İstanbul Projesi’ne, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kişisel olarak karşı çıkması sorgulanmamış, kurumsal olarak ve kamu kaynağı kullanılarak bu afişlerin bastırılmış olması araştırma/ön incelemeye dahil edilmiştir. İddia edildiği gibi onayın hiçbir yerinde bölücülük suçlaması da bulunmamaktadır” ifadeleri yer aldı.
BENİM İÇİN DEVLET PROJESİ DEĞİL
İmamoğlu soruşturmaya ilişkin konuşmak istemezken İçişleri Bakanlığı’nın “kamu kaynaklarını kullanarak devlet projesine karşı afişler hazırlaması” şeklindeki ifadelerine ilişkin olarak “Kamu kaynağı kullanıp kentsel dönüşüm yapıyoruz. Yapılan iyi şeyleri alkışlarız biz” dedi.
İnceleme dosyasındaki ifadelerde, Kanal İstanbul için ‘devlet projesi’ denilmesine ilişkin soruya ise İmamoğlu, “Benim için değil” yanıtını verdi.

AFİŞLER VALİLİK TARAFINDAN SÖKÜLMÜŞTÜ
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesinin doğada ve ekonomide büyük zararlara yol açacağını savunuyor. Kanal İstanbul projesine itirazları içeren ve İstanbul’da üst geçit ve köprülere asılan “Ya Kanal ya İstanbul” afişlerinin Ağustos ayında Valilik emriyle polis tarafından söküldüğü basına yansımıştı. Sosyal medya kullanıcıları afişlerin sökülmesine tepki göstermiş ve “Ya Kanal ya İstanbul” kampanyası başlatmıştı.