Gökhan Zan, Bakan Koca'ya tepki gösterdi: Hataylıları "Sessiz olun" diye sindirmek hangi akla sığar

Gökhan Zan, Bakan Koca'ya tepki gösterdi: Hataylıları "Sessiz olun" diye sindirmek hangi akla sığar
Eski futbolcu Gökhan Zan, Hatay'da protesto edilen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Protesto anlayışla karşılanır. Ama bu hürmet dakikaları onun vakti değil”  sözlerine tepki gösterdi. Hatay'da 6 Şubat depreminin yıl dönümünde,...
Eski futbolcu Gökhan Zan, Hatay'da protesto edilen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Protesto anlayışla karşılanır. Ama bu hürmet dakikaları onun vakti değil”  sözlerine tepki gösterdi. 

Hatay'da 6 Şubat depreminin yıl dönümünde, resmi törene katılan iktidar yetkililerine tepki gösteren eski futbolcu Gökhan Zan, yeni bir açıklama yaptı.

Hatay'da protesto edilen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın “Depremde kaybettiğimiz canların saygıyla anılmasından, sessizlik içinde ruhlarına fatihalar okunmasından, dualar edilmesinden rahatsız olan mı var" sözlerine yanıt veren Gökhan Zan, şunları söyledi:

"Bizi sahipsiz bırakanlar naralar atmasın"

Bizler, depremde kaybettiğimiz canların saygıyla anılmasından, hatıralarının yad edilmesinden, sessizlik içinde ruhlarına fatihalar okunmasından, dualar edilmesinden rahatsızlık duymaz, bilakis mutlu oluruz.

Ancak, davet edilmediğiniz, depremde görmezden geldiğiniz, bizi kimsesiz, sahipsiz, çaresiz bırakanlar da bir zahmet gelip protokol naraları arasında caka satmasın.

"Sessiz olun diye sindirmek hangi akla sığar"

Hataylılara kimsenin had bildirmeye hakkının olmadığını belirten Gökhan Zan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizleri bırakın görmeyi, sesinizi dahi duymaya tahammülü olmayan Hataylıları "Sessiz olun" diye sindirmeye çalışmak hangi insanlığa, hangi vicdana, hangi ahlaka sığar?

Kaldı ki, 6 Şubat'ta bizleri yalnızlığa, çaresizliğe, ölüme sürükleyen sizler ve sizlerin yanlış politikaları değil miydi?

Sizler, bizim yüreklerimizdeki acıyı görseniz içiniz yanar, kahrolur, suçunuzu bilir ar ederdiniz. Ben yandım, Hataylı kardeşlerim yandı, dağ, taş yandı, tüm Türkiye yandı.

Hepimizin ruhunda tamiri imkansız yaralar açılmışken, tek bir canımızı kurtaramamanın verdiği ızdırapla kahrolurken, hürmet dakikalarımızı siyaseti üstünlüğe dönüştüren de, aramızdan ayrılanların ruhunu incitende, protestolarımıza sebep olanlarda sizlersiniz. Şunu iyi bilin ki,

Hatay size muhtaç değildir. İktidarıyla, muhalefetiyle, herkesin Hatay ve tüm şehirlerimizdeki depremzedelere bir özür borcu vardır. Had bildirmek değil, haddinizi bilmek zorundasınız!!!"