Gökhan Zan'dan CHP'ye Lütfü Savaş tepkisi: Neyin egosunu tatmin ediyor

Gökhan Zan'dan CHP'ye Lütfü Savaş tepkisi: Neyin egosunu tatmin ediyor
Eski milli futbolcu Gökhan Zan, CHP'nin Hatay'da yeniden Lütfü Savaş'ı aday göstermesine tepki gösterdi.CHP, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde 234 adayını daha açıkladı. Açıklanan isimler arasında Adana Büyükşehir Belediye...
Eski milli futbolcu Gökhan Zan, CHP'nin Hatay'da yeniden Lütfü Savaş'ı aday göstermesine tepki gösterdi.

CHP, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde 234 adayını daha açıkladı. Açıklanan isimler arasında Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar, Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özlem Çerçioğlu ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş da yer aldı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde Hatay büyük bir yıkım yaşamış ve on binlerce insan hayatını kaybetmişti.

Depremin ardından CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a büyük eleştiriler gelmiş ve istifa çağrıları yapılmıştı. Partisinden istifa etmeyen Lütfü Savaş, bir kez daha Hatay'dan aday gösterildi.

Savaş'ın aday gösterilmesine, yurttaşlardan tepki geldi.

"Neyin egosunu tatmin ediyor?"

Hatayspor altyapısından yetişen eski milli futbolcu Gökhan Zan da, Lütfü Savaş'ın adaylığına tepki gösterdi.

Halk TV'ye katılan Zan, "Ceketimi assam kazanırım diyen Lütfü Savaş neyin egosunu tatmin ediyor?" dedi.

Gökhan Zan, istifasının ardından kendisine yapılan teklifi açıkladı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın kendisini aradığını aktaran Zan şöyle devam etti:

"Zafer Partisi Genel Başkanı Sayın Ümit Özdağ aradı. Sürpriz bir telefon oldu. Hatay'dan aday olmamı istedi büyükşehire. Hem ülkede hem memleketinde sevilen bir insan olduğumu vurguladı. Nezaketen de çok teşekkür ettim. Bölen tarafta olmak istemediğimi vurguladım. Kibarca reddettim. Sonra bana 'Senin gibi bir aday işaret edebilir misin?' dedi. Çünkü göçmen sayısına dikkat çekti. Özellikle Reyhanlı'daki sayıyı düşürebilecek politikaların altını çizdi."