Gözaltındaki Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı adliyeye sevk edildi

Gözaltındaki Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı adliyeye sevk edildi
Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "rüşvet", "irtikap" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlamalarıyla gözaltında tutuldukları dört günün ardından adliyeye sevk edildi.

OPERASYON VE SUÇLAMALAR

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından 10 Temmuz'da Şile Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyonda, Başkan Kabadayı'nın da aralarında bulunduğu toplam 6 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturma, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "irtikap", "rüşvet" ve "ihaleye fesat karıştırma" iddialarını kapsıyor.

AVUKAT SUÇÜSTÜ ANLARINA YANIT VERMEDİ

Şile Belediyesi hukuk işlerinden sorumlu avukat A.Ş.'nin, yapı ruhsatlarının verilmesi karşılığında 20 bin Euro rüşvet aldığı sırada suçüstü yapılarak gözaltına alındığı belirtiliyor. Avukat A.Ş., ifadesinde mart 2025'te Şile Belediyesi ile avukatlık danışmanlık sözleşmesi imzaladığını ve Zabıta, İmar, Emlak ve Planlama Müdürlükleriyle ilgili hukuki sorulara cevap vermekten sorumlu olduğunu dile getirdi. Rüşvet konusundaki soruya ise Avukatlık Kanunu'nun 58. maddesini gerekçe göstererek savcılık makamında cevap vermek istediğini belirtti.

ile-belediye-operasyon.webp

BAŞKAN KABADAYI'NIN SAVUNMASI: "YETKİLERİ YARDIMCILARIMA DEVRETTİM"

Şüpheli sıfatıyla ifade veren Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı ise suçlamaları reddetti. Kabadayı, "Göreve geldiğimde yetkileri yardımcılarıma devrettim, yapılan usulsüz işlemler hakkında bilgim bulunmuyor. Bazı bölümlerde beyanlarda başkan olarak tabir edilen kişi ben değilim. Belediye Başkan Yardımcısı T.T.Ö'dür" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar