Grev kararı asılan Reuters yurt dışından gazeteci getirtiyor

Grev kararı asılan Reuters yurt dışından gazeteci getirtiyor
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Thomson Reuters Haber Ajansı (Reuters) Türkiye bürosuyla süren toplu pazarlık sürecinin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından 26 Nisan’da Reuters Türkiye ofisi önünde düzenlediği basın...

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Thomson Reuters Haber Ajansı (Reuters) Türkiye bürosuyla süren toplu pazarlık sürecinin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından 26 Nisan’da Reuters Türkiye ofisi önünde düzenlediği basın açıklamasıyla 10 Mayıs’ta greve gideceklerini açıkladı. Grev kararının asılmasının ardından Reuters’ın seçim sürecinde çalışması için yurt dışından 10 gazeteciyi Türkiye’ye getirmeyi planladığı öğrenildi.

Gazete Duvar’dan Eren Topuz’un haberine göre, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, yurt dışından gelecek gazetecilere geçici çalışma izninin verilmemesi için Çalışma Bakanlığı’na yazı yazdıklarını söyledi.

TGS Başkanı Gökhan Durmuş, Reuters’ın hamlesinin grevi kırmaya yönelik olduğunu belirterek, “Normalde seçim gibi olağanüstü durumlarda 2-3 kişi gelir yurt dışından. Haber analizi yaparlar, seçimleri takip ederler. Ama bu sefer kameramanından editörüne kadar 10 kişilik bir ekip geliyor. Direkt grevi kırmaya yönelik bir hareket. 10 kişi gelirse buradaki grevin hiçbir hükmü olmaz. Biz de bunun önüne geçmek için öyle bir girişimde bulunduk” dedi.