Hande Baladın, Ebrar Karakurt ve Elif Şahin'den açıklamalar

Hande Baladın, Ebrar Karakurt ve Elif Şahin'den açıklamalar
Milli voleybolcular Hande Baladın, Ebrar Karakurt ve Elif Şahin, Women's Fitness Türkiye'ye özel açıklamalarda bulundu. Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı yıldızlarından Ebrar Karakurt, Elif Şahin ve Hande Baladın, Women's...
Milli voleybolcular Hande Baladın, Ebrar Karakurt ve Elif Şahin, Women's Fitness Türkiye'ye özel açıklamalarda bulundu. 

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı yıldızlarından Ebrar Karakurt, Elif Şahin ve Hande Baladın, Women's Fitness Türkiye için özel açıklamalarda bulundu.

Hande Baladın gençlere seslendi

Eczacıbaşı Dynavit oyuncusu Hande Baladın açıklamalarında kendisini ilham kaynağı olan gençlere şu sözlerle seslendi: "Hayatlarında ne yapmak ya da başarmak istiyorlarsa bu yolda istikrarlı olmak ve çok çalışmak en önemli noktalardan birkaç tanesi. Sevdikleri işi yaptıkları takdirde her zorluğun üstesinden gelebileceklerini düşünüyorum."

Önemli maçlardan önce meditasyon yapıyor

Motivasyonunu nasıl sağladığı sorulan Hande Baladın, büyük hedeflere ulaşabilmek için kendisine küçük hedefler koyarak motivasyon sağladığını belirtti. Baladın, önemli maçlar öncesinde ise kendisini rahatlatmak için meditasyon yaptığını söyledi.

"En büyük başarı olimpiyat başarısıdır"

Rusya Ligi'nde Lokomotiv Kaliningrad forması giyen Ebrar Karakurt kendisi için gerçek başarının ne olduğunu "Sadece ben değil, tüm sporcular için en büyük başarı olimpiyat madalyasıdır. Bu yaz o olimpiyat madalyasını kazanmak ve o kürsüye çıkmak istiyorum." diyerek açıkladı.

Ebrar Karakurt: Geceleri voleybol topuyla uyurdum

Kendisine sporla nasıl tanıştığı sorulan Karakurt, voleybol sevgisini şu sözlerle anlattı: "Sporla çok küçük yaşta tanıştım. Topla ilgili tüm sporları çok seviyordum. Voleybolu çok ayrı seviyordum. Geceleri voleybol topuyla uyurdum, o derece… Ailem ve arkadaşlarım bana bu konuda hep destek oldular.

Elif Şahin: Soğukkanlı bir insanım

Eczacıbaşı Dynavit oyuncusu Elif Şahin ise önemli maçlara nasıl hazırlandığını "Genelde karakteristik olarak soğukkanlı ve rahat bir insanım. Karşımızdaki rakip kim olursa olsun sahaya çıktığımda her maç benim için aynı önemi taşıyor. Tabii ki maçlardan önce müzik dinleyip, kahve içmek gibi beni motive edecek ufak rutinlerim var." diyerek anlattı.

Kendisini ilham alan gençler için tavsiyeleri sorulan Elif Şahin bu soruya şu ifadelerle yanıt verdi: "Tavsiye vermeyi çok sevdiğimi söyleyemem fakat hayal etmekten ve çok çalışmaktan vazgeçmesinler. Günümüz şartlarında en çok da maddi ve manevi imkânlar zorken hayal etmekten vazgeçmesinler. Hedefleri doğrultusunda pes etmeden ilerlemelerini önerebilirim."

"Sezon başından beri hedeflerimiz arasındaydı"

Eczacıbaşı Dynavit, Dünya Şampiyonu oldu. Elif Şahin ise performansı ile turnuvada 'En İyi Pasör' seçildi. Şahin aldığı bu ödül ve şampiyonluk için "Sezon başından beri bu kupayı almak hedeflerimiz arasındaydı. Çok mutlu ve gururlu olduğumu söyleyebilirim. Katıldığımız her turnuvada hedefimiz şampiyon olmak. Böyle özel ödülleri alabilmek benim için oldukça gurur verici." dedi.