Hande Fırat'tan hibe açıklaması: Erdoğan'ı ve AK Parti'yi benim üzerimden yıpratmak etik değil

Hande Fırat'tan hibe açıklaması: Erdoğan'ı ve AK Parti'yi benim üzerimden yıpratmak etik değil
Tarım Bakanlığı’ndan hibe alacağı ortaya çıkan Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, gelen eleştirilere cevap verdi.Milli Gazete dün, iktidara yakın gazetecilerden Hande Fırat’ın küçükbaş hayvancılık işine...

Tarım Bakanlığı’ndan hibe alacağı ortaya çıkan Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, gelen eleştirilere cevap verdi.

Milli Gazete dün, iktidara yakın gazetecilerden Hande Fırat’ın küçükbaş hayvancılık işine girdiğini ve yapacağı yatırımdan dolayı Tarım Bakanlığı’ndan 3,5 milyon lira hibe alacağını bildirmişti.

Hürriyet Ankara Temsilcisi Fırat sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımında henüz hibe almadığını ancak vadettiği yatırımı yapınca hibe alacağını belirtti.

TIKLAYIN- Tarım Bakanlığı, Hande Fırat’ın binası için 3,5 milyon TL hibe edecek

Fırat, ’emeklilik projesi’ olarak ‘birçok yatırımcının yaptığı’ gibi tarım arazisi satın aldığını belirtti. Fırat, buna örnek olarak ABD’li milyarder girişimci Bill Gates’in bile tarım arazisi aldığını söyledi.

Henüz hibe almadığını ancak söz verdiği ’22 milyon TL’lik’ yatırımı yaptıktan sonra hibe alacağını kaydeden Fırat, gerekli denetimlerden geçtiğini ve süreç boyunca herhangi bir bakanlık yetkilisini aramadığını söyledi. Fırat, hibenin her yatırımcı gibi hakkı olduğunu savundu.

Fırat ayrıca, ‘kimse ismini görüp kapı açmasın’ diye vekaletini şoförüne verdiğini dile getirdi.

Kendisi üzerinden kimsenin iktidarı vurmaması gerektiğini kaydeden Fırat amacının ‘Türkiye’ye yararlı olmak’ olduğunu söyledi.

Fırat’ın tam açıklaması şöyle: