Hande Fırat’tan Mehmet Şimşek iddiası

Hande Fırat’tan Mehmet Şimşek iddiası
Hürriyet gazetesi yazarlarından Hande Fırat, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “ekonominin başına getirmeye çalıştığı” ileri sürülen eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ilgili bir iddiayı...

Hürriyet gazetesi yazarlarından Hande Fırat, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “ekonominin başına getirmeye çalıştığı” ileri sürülen eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ilgili bir iddiayı gündeme getirdi.

Hande Fırat, bugünkü köşe yazısında Erdoğan’ın Şimşek ile ikinci bir görüşme yaptığını, “eski maliye bakanının kabinede yer almasa da ekonomi programına her türlü desteği vereceğini” öne sürdü.

Fırat’ın bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mehmet Şimşek ile ikinci görüşmesini yaptı. Şimşek’in rahatsızlığı olduğunu, tedavi gördüğünü daha evvel yazmıştım. Stresten uzak durması gereken Şimşek’in, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda; kabinede yer almasa da yeni ekonomik programın yazımında önemli bir rol alacağını belirteyim. Şimşek’in yeni program için her türlü desteği vereceğini söylediği belirtiliyor."

“YENİ EKONOMİ PROGRAMI”

İktidara yakınlığıyla bilinen Hande Fırat’ın yazısındaki Şimşek’in içinde yer alacağını iddia ettiği “yeni ekonomi programı yazımı” kısmı da dikkati çekti.

Mehmet Şimşek, geçen günlerde AKP’nin genel merkezinde Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

TIKLAYIN – Mehmet Şimşek reddetti

Bu görüşme, iktidarın ekonomide genel kabul görmüş ilkeleri ifade eden ortodoks politikalara döneceği şeklinde yorumlanmıştı.

Reuters da ismini paylaşmadığı üst düzey bir yetkilinin “Cumhurbaşkanı ekonomide yeniden Şimşek ile çalışmak istiyor. Onun da politikalarına uygun bir beyanname yazılıyor. Taslak net şekilde, onun da itiraz etmeyeceği şekilde yazılmış durumda. Onun bakan olduğu dönemki ekonomi politikaları taslak beyannamede net olarak yazıyor. Ekonominin yönetiminde onun olmasının getireceği birçok avantaj sıralayabiliriz. Bu konuda (görüşme için) yakın zamanda bir hamle olacaktır" dediğini yazmıştı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, haber üzerine Reuters2ı hedef almış ve “Sayın cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu modelin ‘eskiye dönüş amacıyla’ terk edileceğini iddia etmek külliyen yalan, manipülasyona yönelik bir adım ve kötü niyettir” demişti.