Bursa Harmancık'ta havadan ve karadan yangın söndürme çalışmaları sürüyor
Bursa'da geçtiğimiz cumartesi akşamından bu yana devam eden yangınlarda Gürsu ve Kestel'de alevlerle mücadele başarıya ulaşsa da Harmancık'ta yangın devam ediyor. Harmancık ilçesine bağlı Çamoğlu ve Çakmak köylerinin sırtları üzerinde devam eden yangını kontrol altına almak için Bursa Büyükşehir Belediyesi 160 araç ve 350 çalışanıyla sahada olduğunu bildirdi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, dün gece yaptığı açıklamada: "Yoğun bir şekilde değişim gösteren rüzgârın etkisiyle yangının nereye doğru yöneleceği kestirilemiyor. Ekipler zaman zaman tehlike geçiriyor, alevlerin arasında kalabiliyor. Onların da dikkatli olmasını istiyoruz” dedi.
“Havadan müdahale için daha da fazlasını da talep ediyoruz”
Harmancık ilçesindeki durumu gece gündüz demeden 24 saat boyunca takip ettiklerini söyleyen Başkan Bozbey, yangının devam etmesinin herkesi üzdüğünü dile getirdi. Bursa’nın geleceğinin karardığını görmenin son derece üzüntü verici olduğunu ifade eden Bozbey, “Alanda yeterli destek var. Ancak yangının nereye, ne zaman, nasıl döneceğini kestiremiyoruz. Bu yüzden ekiplerin yoğun çalışmalarına rağmen yangın söndürülemiyor. Valiliğimizin önderliğinde yapılan çalışmalar sayesinde belli bir noktaya gelineceğine inanıyoruz. Rüzgar şiddetinin yavaşlamasıyla durumun stabil hale döneceğine, ardından soğutma çalışmalarıyla yangının söndürüleceğine inanıyorum. Özellikle ekiplerin ulaşamadığı bölgelere uçak ve helikopterlerin gün içerisinde sürekli destek vermesi önemliydi. Daha da fazlasını da talep ediyoruz. Bu sayede daha fazla orman yanmaktan kurtulmuş olacaktır” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi