Hatay Baro Başkanı'ndan adaylık açıklaması: Göreve hazırız

Hatay Baro Başkanı'ndan adaylık açıklaması: Göreve hazırız
Hatay Baro Başkanı Hüseyin Cihat Açıkalın, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için CHP'den henüz bir teklif gelmediğini ancak teklif gelmesi durumunda göreve hazır olduğunu ifade etti.CHP'nin yerel seçimlerde Hatay'da...
Hatay Baro Başkanı Hüseyin Cihat Açıkalın, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için CHP'den henüz bir teklif gelmediğini ancak teklif gelmesi durumunda göreve hazır olduğunu ifade etti.

CHP'nin yerel seçimlerde Hatay'da aday gösterdiği Lütfü Savaş'ın kamuoyunda tepki çekmesi üzerine başlayan tartışmalar devam ediyor. Önceki gün Hatay adayları için yapılan tanıtım toplantısında Lütfü Savaş'a yer verilmezken Savaş'ın yerine kimin aday gösterileceği ise merak konusu.

Halk TV'den Ali Macit'in haberine göre CHP kaynakları, Hatay için yeni ismin gerçekleştirilecek toplantıların ardından belli olacağını bildirdi. Konuşulan isimlerden biri Hatay Baro Başkanı Hüseyin Cihat Açıkalın ve Serkan Topal. Hatay’a talip olan bir diğer isim ise Mustafa Sarıgül.

"Göreve hazırız"

Açıkalın, CHP’den henüz bir teklif gelemediğini belirtti. Teklif gelmesi halinde ise kabul edeceğini ifade etti. “Göreve hazırız” diye Açıkalın, Serkan Topal isminin de isabetli bir karar olacağını belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu sabah katıldığı televizyon programında, "Birazdan Lütfü Savaş'la da konuşacağım, elimizdeki anketi Lütfü Beyle de paylaşacağım. Anket şunu gösteriyor; Lütfü Bey'in onayıyla birlikte bir alternatif geliştirdiğimiz durumda seçimi alacağımızı gösteriyor. Bu şekilde davranmaz, Hatay'ın sesini duymazsak biraz sıkıntıya girdiğimiz gösteriyor" diye konuşmuştu.