Hatay'a uçuşlar durduruldu

Hatay'a uçuşlar durduruldu
6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde en ağır hasarı alan illerden biri olan Hatay'a uçak seferleri 17 Mayıs'a kadar durduruldu. Ancak Hatay’dan başka şehirlere uçuşlarsa yapılabiliyor.Diken’den Bilal Çelik'in haberine...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde en ağır hasarı alan illerden biri olan Hatay'a uçak seferleri 17 Mayıs'a kadar durduruldu. Ancak Hatay’dan başka şehirlere uçuşlarsa yapılabiliyor.

Diken’den Bilal Çelik'in haberine göre, iktidarın ‘onarıldığını’ iddia ettiği Hatay Havalimanı pisti, ticari yolcu taşımacılığını kaldıramayacak durumda.

HATAYLILARIN OY KULLANMAK İÇİN DÖNMESİ GEREKİYOR

Hatay’da oy kullanacakların 14 Mayıs’taki seçimler için kentlerine gitmeleri gerekiyor. Depremden sonra çeşitli illere göç etmek zorunda kalan Hataylı seçmenler, oy kullanmak için şimdiden bilet bakmaya başladı. Ancak uçakla gitmek için bilet bakanlar, Hatay’a uçuşların seçimden üç gün sonraya kadar iptal edildiğini gördü.

YA DOLU YA UÇUŞ YOK

Pegasus ve THY başta olmak üzere Türkiye’deki önde gelen hava yolları, Hatay’a biletleri ya dolu’ ya da uçuş yok’ şeklinde işaretledi. Ancak Hatay’dan diğer illere uçuşlar devam ediyor.

SEBEP HAVALİMANI PİSTİ Mİ?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nü (DHİM) temsilcisi, konuyla ilgili, “Bir sorun olsaydı ilk bize iletirlerdi arayanları bilgilendirebilelim diye ama öyle bir bilgi iletilmedi”  derken THY müşteri temsilcisi de benzer açıklama yaptı: “Özel duyuru yok. Bilgilendirme yok. Bu tür durumlarda önce doluya alınıyor, sonra açıklama yapılıyor.”

Hatay havalimanı temsilcisiyse bunun pistlerdeki sorunlardan kaynaklandığını söyledi: “Pistlerimizde bir sorun olduğu için şu an uçuşlar durduruldu.”

TALİMAT VAR, GEREKÇE YOK

Bir başka THY yetkilisiyse, kendilerine bu yönde bir talimat geldiğini ancak gerekçesinin açıklanmadığını belirtti.

TAM DOLULUK RİSKLİ

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ise sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir açıklama paylaştı, "Hatay'a 16 ŞUBAT tarihinden itibaren DHMİ'nin yayımladığı NOTAM sebebi ile gidişte yolcu alınmamaktadır. (sadece insani ve kurtarma amaçlı yolcular hariç) Hatay çıkışında ise normal yolcu alınmaktadır" ifadelerini kullandı.