Hatay'da depremzedeler ve polis arasında gerilim! Gözaltılar var

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli meydana gelen, 11 ili yerle bir edip, 53 bin 537 vatandaşın ölmesine yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin 2. yıl dönümünde depremden etkilenen illerde anma etkinlikleri düzenlendi.

Hatay’da Hatay Valiliği tarafından Atatürk Caddesi’nde düzenlenen etkinlik yerine Vali Ürgen Parkı’ndan Cumhuriyet meydanına yürümek isteyen vatandaşlara polis izin vermedi.

Cumhuriyet gazetesinden Çağdaş Bayraktar'ın haberine göre saat 03.30 sularında toplanan ve birçok noktaya barikat kurulmasına tepki gösteren yurttaşlar, “Vali istifa”, “Halka değil katillere barikat” ve “Hükümet istifa” sloganları attı.

3 gözaltı var

Saat 04.17’de barikatın kaldırılmasını isteyen vatandaşlarla polisler arasında ufak çaplı arbede yaşandı. Olaylar sonrası 3 kişi gözaltına alındı.

"Yasımızı tutmayı bile çok gördüler"

Cumhuriyet’e konuşan M.U., “Yapmak istediğimiz sadece yürümek ve elimizdeki reyhanları atıp dönmekti. Acımızı yaşamayı, yasımızı tutmayı bile çok gördüler. Bunu hak etmiyoruz” diyerek duruma tepki gösterdi.

Öne Çıkanlar