HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç’un yalanladığı Sırrı Sakık: Sözlerim cımbızlandı

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç’un yalanladığı Sırrı Sakık: Sözlerim cımbızlandı
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP ile yaptığı görüşmede verdiği sözleri açıklamasını istediği için HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç tarafından yalanlanan Eski HDP Milletvekili Sırrı...

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP ile yaptığı görüşmede verdiği sözleri açıklamasını istediği için HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç tarafından yalanlanan Eski HDP Milletvekili Sırrı Sakık, “Benim sözlerim cımbızlandı. Bizim yetkili kurullarımız gitti, konuştu. Konuşulan herkes kamuoyunda paylaşıldı. Bizim cumhurbaşkanı adayımız yok. Biz gidip oy verdiğimizde mevcut cumhurbaşkanı adayları ne düşünüyor bunları duymak istiyoruz” dedi.

"BENİM ARKAMDA KÜRT HALKI VAR"

Sözcü TV’den Fatih Portakal’a konuk olan eski HDP Milletvekili ve Yeşil Sol Parti’den aday adayı olan Sırrı Sakık, Fatih Portakal’ın kendisi hakkında “Arkasında bir AKP’linin olduğu” iddialarına yanıt vererek şöyle dedi: “Benim arkamda Türkiye demokrasi güçleri, Kürt halkı var. 30 yıllık mücadelemiz var. Bu bir iddia değil, bu bir iftira. Ben mazlum halkının saflarında saf tutan bir siyasetçiyim. Bana Türkiye’nin bütün mevkii ve makamlarını bana armağan etseler ben bu mücadeleyi bırakıp gitmem. Sizin yüzünüze, Selahattin Demirtaş’ın, Gülten Kışanak’ın, Sabahat Tuncel’in, bütün dostlarımın yüzlerine bakamam. AKP sıralarında otururken yanı başımda oturan HDP’li yol arkadaşlarımın, Pervin Buldan’ın yüzüne bakamam. Bu bir iddia değil, linç kampanyası."

Kılıçdaroğlu’na dair sözlerine de açıklık getiren Sakık, “Önümüzdeki dönem Cumhurbaşkanı adayımız yok. Partimize oy verdiğimizde mevcut Cumhurbaşkanları Kürt sorunuyla ilgili, Türkiye’nin demokratikleşmesiyle ilgili, özgürlüklerle ilgili ne düşünüyor, Cumhurbaşkanı adaylarından bunları duymak istiyoruz, söylediğim bunlar. Siyasi aktörler Kürt sorunu ve demokrasiyle ilgili önümüzdeki süreçte ne yapmak istediklerini açık konuşmalılar” dedi.

Öte yandan Fatih Portakal’ın “HDP önümüzdeki günlerde Kemal Kılıçdaroğlu’nu resmen telaffuz edecek mi?” sorusuna Sakık, “Yetkili kurullarımız bunu konuşuyor, tartışıyorlar. Nasıl bir yol izleneceği kamuoyuyla paylaşılacak” yanıtını verdi.

NE OLMUŞTU?

Sakık, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP’ye ziyaretine ilişkin, “Kılıçdaroğlu da açık ve net olarak önümüzdeki dönem ne yapacağını kamuoyuyla paylaşmalıdır. Kapalı kapılar ardında söylenenlerin, kamuoyuna da bunların deklare edilmesi gerekir” demişti. Sakık, HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç tarafından şu sözlerle yalanlanmıştı:

“Hiçbir doğruluk payı yok. İçeride ne konuşulduysa kamuoyunun önünde onlar tekrarlandı. Bu konuda görüşmeye katılan herkes de aynı şeyi söyledi. İktidar bu tür lafları yayarak toplumda başka bir hava yaratmak istiyor. Bu tür iddiaları ortaya atıp değerlendirmeden önce partinin yöneticilerine bakmak gerekiyor. Parti hakkında bağlayıcı söz söyleyecek kişiler bellidir. Parti yöneticilerinin dışında yapılmış olan açıklamalar, konuşmalar parti açısından bağlayıcı değildir kesinlikle”