‘HDP PKK’nın uzantısıdır’

‘HDP PKK’nın uzantısıdır’
İYİ Parti lideri Meral Akşener, HDP’yi PKK’nın uzantısı olarak gördüğünü ifade etti ve “31 Mart seçimlerinde sadece İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi var. Biz HDP’yi PKK’nın yanı başında, onun uzantısı olarak...

İYİ Parti lideri Meral Akşener, HDP’yi PKK’nın uzantısı olarak gördüğünü ifade etti ve “31 Mart seçimlerinde sadece İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi var. Biz HDP’yi PKK’nın yanı başında, onun uzantısı olarak konumlandırıyoruz” dedi.

İYİ Parti lideri, Haber Global TV’de “Jülide Ateş ile 40” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. “Siz FETÖ’cü müsünüz?” sorusu yöneltilen Akşener, “Ben demiştim ki bu konuda iddia sahipleri gereğini yapmalıdır. Dolayısıyla bu esnada bunu yapanlar benim için iftiradır. Onun için iddia sahibi iddiasını ispatlamakla mükelleftir” karşılığını verdi. Kocaeli İzmit’in ilk kadın belediye başkanı olan Leyla Atakan’ı kendine model aldığını söyleyen İYİ Parti lideri şöyle devam etti:
“İYİ Parti, HDP’yi PKK terör örgütünün yanına konumlandırıyor. Millet İttifakı’nın bileşenlerine baktığınız zaman 24 Haziran’da Demokrat Parti var, Saadet Partisi var İYİ Parti var ve CHP var. Yerel yönetimlerle ilgili 31 Mart seçimlerinde ise sadece İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi var. Biz HDP’yi PKK’nın yanı başında, onun uzantısı olarak konumlandırıyoruz”
MHP İLE BİRLEŞME OLUR MU?
“Bizim hepimizi, MHP’den Sayın Devlet Bahçeli ihraç etti. Biz atıldık partiden. 16 Nisan referandumundan sonra arkadaşlarımızla toplandık ve İYİ Parti’yi kurmak konusunda. Şimdi MHP ve biz tüzel kişiliğiz. Benle partilerin birleşme meselesini ANAP tecrübem var. Siyasi partileri birleştiren liderler, yöneticiler değil birleştiren seçmendir”

HDP’Lİ KÜRKÇÜ’DEN YANIT: GLADIO’NUN ASENA’SI

Akşener’in “HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırıyoruz” açıklamasına HDP Onursal Başkanı Kürkçü’den yanıt geldi. Ertuğrul Kürkçü, Akşener’in 1990’lı yıllarda İçişleri Bakanı olmasına gönderme yaparak, “Ben sizi Gladio terör örgütünün Asenası olarak konumlandırıyorum” dedi.