İnce mesaj: Hedef ilk tur

İnce mesaj: Hedef ilk tur
Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turda biteceğini vurgulayarak “Halk değişim istiyor,” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, yardımcısı...

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turda biteceğini vurgulayarak “Halk değişim istiyor,” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, yardımcısı Fuat Oktay ve kabinedeki 17 bakanın milletvekili adayı gösterileceğine ilişkin açıklamasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs’tan sonra AKP’nin iktidar olamayacağına işaret ederek “Amaç dokunulmazlık kazandırmak,” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, Sinan Ateş suikastının azmettiricisi olduğu belirtilen Tolgahan Demirbaş’ın MHP milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alınmasına ilişkin tutanakların kaybolmasının sorulması üzerine “Tutanağı tutanlar da, varsa imha edeler de hayatta. Bu büyük suçtur. Gereği yapılacak,” yanıtını verdi.



Halk TV’de Lider Masası’nın konuğu olan Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

SİNAN ATEŞ SUİKASTI
· Saray sessizliğini koruyor. Örtmeye çalışacaklar. Aileye söz verdim bu bizim için namus meselesi. Güç savcılara, polislere baskı yapıyor. Yürekli olun, endişe etmeyin, davanızı açın, güvenceniz biz olacağız. Ayşe hanım sadece adalet istiyor.

ÇETELER BENİ İSTEMEZ
· Yetimin hakkını sormayacaksam, devleti soyanlardan hesap sormayacaksam, uyuşturu baronlarını ülkeden sürmeyeceksem, devlete barışı getirmeyeceksem neden Cumhurbaşkanlığı yapayım? Çeteler kontrol edebildikleri kişileri istiyor. Bunlar elbette beni istemezler. O, 418 milyar doları alıp Türkiye’ye getireceğim. Ülkeden kaçırılan paranın nerede olduğunu Almanya dahil tamamını biliyoruz.

KIZILAY VE AFAD
· Cumhurbaşkanı olduğumda Kızılay’ı gönüllü olarak hizmet edenlere teslim edeceğim. Kızılay’ı eski ruhuna kavuşturacağız. AFAD’ın görevi Kızılaycılık değildir, Kızılay’ı yok edip bünyesine katmak istiyor. Yüzyılın felaketi diyorsunuz, yüzyılın katliamı çıktı oraya.

7 YIL GEÇTİ EV YAPAMADILAR
· Adıyaman’ın Samsat ilçesindeki depremin üzerinden 7 yıl geçti bin konut yapılamadı, hala çadırda konteynerde yaşanıyor. Ben bu iktidara daha ne diyeyim?

İNCE’NİN ADAYLIĞI
· Beklentim şu; birinci turda seçimi almak. Sayın İnce’ye saygı duyarım. Karar kendisine aittir. Bir günü bir saati bile kaybetmek istemiyoruz. Deprem bölgesi için bazı özel yasaları süratle çıkarmak istiyoruz. Hakarete karşıyım. Memleket Partisi’ni de ziyaret edeceğim. Yavuz Ağıralioğlu da eleştirebilir. Kırgınlık duymadım. Biz altı lider Türkiye’nin geleceğine odaklandık geçmişine değil.

HDP İLE GÖRÜŞME
· Her aday oy kullanacak bütün vatandaşların oyuna taliptir. Biz güçlendirilmiş parlamenter sistem içinde bu ülkeyi yönetmek istiyoruz. Kimlik, inanç üzerinden siyaset yapmayan bir Türkiye kurmak istiyoruz. Benim tek başıma ülkeyi yönetirim diye bir iddiam hiç olmadı.

MİLLİYETÇİLİK VURGUSU
· MHP Saray’a teslim olmuş bir partidir. SADAT diyor ki ‘Türkçeyi kaldıracağız resmi dil Arapça olacak’, MHP’de tık yok! SADAT’a giden benim ama milliyetçi olan onlarmış. Milliyetçilik ucuz bir şey değildir. Yasalara göre kurulmuş bütün partilere saygımız var. Erdoğan kaybedeceğini bildiğinden kapı kapı dolaşıyor.

Kılıçdaroğlu, 5 partiye daha ziyaret planlıyor

Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, seçimler öncesinde destek aramak amacıyla beş siyasi partiyi daha ziyaret etmesinin planlandığı belirtildi. Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre Kılıçdaroğlu, Türkiye İşçi Partisi, Emek Partisi, Demokratik Sol Parti, Türkiye Değişim Partisi ve SOL Parti’yi ziyaret edecek.

Kılıçdaroğlu’nun işçi, memur sendikaları ile meslek odalarına da ziyaret planladığı kaydediliyor. Bu ziyaretlerin destek amaçlı değil, farklı meslek gruplarının taleplerini dinleme amacı taşıyacağı ifade ediliyor.