Hem şaşkınlık var hem suçlama; muhafazakar yazar Cübbeli Ahmet’i “milli güvenlik sorunu” ilan etti!

Hem şaşkınlık var hem suçlama; muhafazakar yazar Cübbeli Ahmet’i “milli güvenlik sorunu” ilan etti!
İktidara yakın tvnet'te konuşan muhafakazar yazar İsmail Kılıçarlan Cübbeli Ahmet'i milli güvenlik sorunu ilan ederek, şaşkınlıkla Cübbeli Ahmet'in İsmailağa'nın istişare heyetinde bile olmadığını söyledi.

İktidara yakın kanalda Cübbeli Ahmet'in İsmailağa'nın istişare heyetinde bile olmadığını şaşkınlıkla anlatan muhafakazar yazar İsmail Kılıçarslan, Cübbeli Ahmet'i milli güvenlik sorunu ilan etti. Cübbeli'nin İsmailağa'ya operasyon düzenlediğini iddia etti.

"Cübbeli istişare heyetinde bile yoktu"

Yaptığı açıklamada Hasan Kılıç'ın Ahmed Fikri Doğan'ı halefi olarak seçtiğini, Nakşibendi Tarikatında usulün böyle olduğunu hatırlatan Kılıçarslan, Cübbeli'nin İsmailağa'da herhangi bir vazifesinin olmadığının da ortaya çıktığını söyledi.

Cübbeli'nin İsmailağa istişare heyetinde de bulunmadığını söyleyen Kılıçarslan, "Benim bugün İsmailağa Cemaati'ne açıklıkla sorduğum soru şu oldu. Bütün bunlar böyleyken Cübbeli Ahmet'i niçin daha önce bu işleri ifşa etmediniz? Belasından emin olmak için' dediler." ifadelerini kullandı.

"Medya maymununa dönüştü"

Kılıçarslan'ın açıklamalarından sonra söz alan Aydın Ünal ise Cübbeli'nin aslında zeki biri olduğunu ancak medya maymununa dönüştüğünü söyledi.

Yaşar Nuri Öztürk'ün de zamanında aynı özellikte biri olduğunu ancak medyanın yoldan çıkardığını söyleyen Ünal, "Cübbeli de böyle. Yani sen Fatih Altaylı'nın karşısına niye çıkarsın. Oradan hayır çıkar mı? Senin üzerinden reyting yapıyor. Bir süre sonra da senin görüşlerini reyting belirlemeye başlıyor. Reyting yapacak sözler söylemeye başlıyorsun bir müddet sonra. Yoldan çıkıyorsun. Bir medya maymununa dönüştü. Onun için İsmailağa'nın çok temiz bir cemiyet, parasal ve siyasal konularda, bir çok meselede çok temiz kalmış örnek bir cemaat; Türkiye'yi ayakta tutan bir cemaat. Onun için kendisini bozmaması, Cübbeli gibi bir yapıya dönüşmemesi gerekir görüşümü ben orada savundum. Kim sizinle uğraşıyor dedim, 'Şiiler' dedi orada hoca. Onun da altını çizmek lazım." dedi.