HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Trabzon'da parti çadırını kaldırmak isteyenler için "yakalarını kurtaramayacaklar" dedi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Trabzon'da parti çadırını kaldırmak isteyenler için "yakalarını kurtaramayacaklar" dedi
Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Trabzon'da partisinin standını kaldıranlar için bunun bir suç olduğunu söyledi, "Siyaset yapma hakkımızı engelleyenler yakalarını kurtaramayacaklar" dedi.HÜDA...

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Trabzon'da partisinin standını kaldıranlar için bunun bir suç olduğunu söyledi, "Siyaset yapma hakkımızı engelleyenler yakalarını kurtaramayacaklar" dedi.

HÜDA PAR'ın Trabzon Kahramanmaraş Caddesi’nde bulunan seçim standı bir grup tepkili vatandaş tarafından kaldırılmak istenmişti. "Ne mutlu Türk'üm diyene" sloganı atan vatandaşlar, HÜDA PAR flamalarını sökmüş ve stant kaldırılmıştı.

HÜDA PAR bugün yine aynı yerde seçim çadırı kurdu ve yine tepkiyle karşılaştı. Çadır, çevik kuvvet tarafından koruma altına alındı.

haberler.com'a konuk olan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yaşanan olayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"2-5 YIL HAPİS CEZASI VAR"

Bizim siyaset yapma hakkımızı engellemeye çalıştılar. Bir kişi güç kullanarak siyaset yapmayı engellerse cezası 2-5 yıl hapistir. Bu suç kitlesel halde gerçekleşirse caza ikiye katlanır. Bu suçun çok ciddi bir cezası vardır. Kimse bizim düşüncelerimize katılmak zorunda değil elbette ancak başkalarının siyaset hakkını engelleyemezsiniz.

"PROVOKASYONU YAPAN TEK BİR SİYASİ PARTİ DEĞİL"

Provokasyon sadece bir taraflı değil. Ham bilgileri ben kamuoyu ile paylaşmak istemiyorum. Ekranlardan zaten rozetleri de görünüyor. Sadece bir siyasi parti değil. CHP'nin, İYİ Parti'nin, Zafer Partisi'nin içinde olduğu arkadaşlarımız tarafından tespit edilmiş. Görüntüler de var. Orada provoke edilmiş Trabzonlu insanları sükûnete çağırıyorum.

"YAKALARINI KURTARAMAYACAKLAR"

Siyaset yapma hakkımızı engelleyenler yakalarını kurtaramayacaklar. Hukuk önünde hesabı sorulacak. Kim ortalığı karıştırmak istiyorsa bunun hesabı sorulmalı. Biz ortama germek istemiyoruz. Bunun için standı kaldırdık, gerekirse yine kaldırırız, sıkıntı değil. Birkaç provokatörün kışkırtmalarının daha nahoş olaylara yol açmasını istemiyoruz.

"SANKİ BAYRAĞA KARŞIYIZ"

Mesela başka bir standımızda kocaman Türk bayrağını görmüyorlarmış gibi bize bayrak hediye etmeye geliyorlar. Halbuki daha büyük bir bayrak standımızda duruyor. Böyle insanları galeyana getiriyorlar. Sanki bayrağa karşıymışız gibi. Trabzon'da da "O bayrağı oradan kaldırın" diyorlar. Bu sadece sizin bayrağınız mı? Bu bayrak 85 milyonun bayrağı. Sen hangi hakla o bayrağı oradan kaldırıyorsun?"