Hüseyin Baş, Mansur Yavaş ile görüştü: "Yolsuzluk dosyalarının hep aynı bilirkişilere verildiğini iletti"

Hüseyin Baş, Mansur Yavaş ile görüştü: "Yolsuzluk dosyalarının hep aynı bilirkişilere verildiğini iletti"
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile telefonda görüştü. Yavaş'ın göreve geldiği andan itibaren suç duyurusunda bulunulan yaklaşık 4 milyar...

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile telefonda görüştü. Yavaş'ın göreve geldiği andan itibaren suç duyurusunda bulunulan yaklaşık 4 milyar TL'lik yolsuzluk dosyaları hakkında bilgi alan Baş, yakında Yavaş'ı ziyaret edeceğini belirtti.

Görüşmeyi sosyal medya hesabında duyuran Hüseyin Baş, şu açıklamayı yaptı:

"Sayın Mansur Yavaş ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Kendisi göreve gelir gelmez yaklaşık 4 milyar TL’lik yolsuzluğa ilişkin 96 suç duyurusunda bulunmuş. O günkü güncel döviz değeri yaklaşık 1 milyar dolar olan bu dosyaların 13’ü hakkında takipsizlik kararı verilmiş ve sadece 2 dosyaya dava açılmış, 81 dosya halen bekletilmekteymiş.

"Bilirkişiler takipsizlik veriyor"

Savcılık dosyalarının hep aynı bilirkişilere verildiğini, onlardan alınan raporlarla soruşturmalara takipsizlik verildiğini, kendi adına elinden geleni yaptığını ancak Türk hukuk sistemi geldiği içler acısı durum sebebiyle suçluların korunduğunu iletti.

En kısa sürede kendisini ziyaret edip daha detaylı konuşmak üzere sözleştik. Nazik bilgilendirmesi için Sn. Yavaş’a çok teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Ülkenin karanlık yolsuzluklarının ortaya çıkması için gereken çalışmaları da yapacağız."