Hz. İsa ile “tanışmak” isteyen 47 kişi yaşamını yitirdi

Hz. İsa ile “tanışmak” isteyen 47 kişi yaşamını yitirdi
Kenya'da bir tarikat lideri, takipçilerine "İsa ile tanışmak" için kendilerini aç bırakmaları gerektiği çağrısını yaptı. Çağrı üzerine "açlık" orucuna giren takipçilerden şimdiye kadar 47 kişi hayatını kaybetti.Kenyalı...

Kenya'da bir tarikat lideri, takipçilerine "İsa ile tanışmak" için kendilerini aç bırakmaları gerektiği çağrısını yaptı. Çağrı üzerine "açlık" orucuna giren takipçilerden şimdiye kadar 47 kişi hayatını kaybetti.

Kenyalı bir tarikat liderinin, takipçilerine kendilerini ve çocuklarını aç bırakmaları gerektiğini söylemesinin üzerinden şimdiye kadar 47 kişi hayatını kaybetti.

Yetkililer, tarikat liderinin takipçilerine “İsa ile tanışmak” için kendilerini aç bırakmaları gerektiğini söylediği ve yüzlerce kişinin bu yolu izlediğini aktardı.

Öte yandan takipçilerine “Aç kalın” çağrısı yapan tarikat lideri Paul Mackenzie Nthenge tutuklandı.

Sahil kasabası Malindi yakınlarındaki Shakahola Ormanı’nda devam eden kazılarda, ulaşılan cansız beden sayısının 47’ye yükseldiği bildirildi.

İçişleri Bakanı Kithure Kindiki yaptığı açıklamada, 800 dönümlük ormanın tamamının kapatıldığını ve suç mahalli ilan edildiğini aktararak, bu vahşetin yalnızca faillerin en ağır şekilde cezalandırılmasına değil aynı zamanda her kilise, cami, tapınak veya sinagog için daha sıkı düzenlemelere yol açması gerektiğini ifade etti.

Kenya basınında "tarikat lideri" olarak nitelendirilen ve gözaltına alınan vaiz Paul Mackenzie Nthenge'nin ise gözaltındayken Yemek yemeyi veya içmeyi reddettiğini belirtildi.

Nthenge'nin çok sayıda kişiye açlıktan ölmeleri durumunda Hz. İsa ile tanışacaklarını söylediği iddia ediliyor. Polis, 15 Nisan'da açlıktan öldüğü şüphelenilen 4 kişinin cansız bedeninin bulunmasının ardından Nthenge'i gözaltına almıştı.