İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Göğsümü okşayarak benimle Kürtçe konuşan annenin arasına hangi parti girebilir?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Göğsümü okşayarak benimle Kürtçe konuşan annenin arasına hangi parti girebilir?
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldığı bir Youtube programında gündeme ilişkin sorulara cevap verdi. İmamoğlu, "Bir anne şu göğsümü 20 defa okşuyor Kürtçe konuşurken, dua ediyor. Nasıl onunla benim arama bir parti girebilir?"...
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldığı bir Youtube programında gündeme ilişkin sorulara cevap verdi. İmamoğlu, "Bir anne şu göğsümü 20 defa okşuyor Kürtçe konuşurken, dua ediyor. Nasıl onunla benim arama bir parti girebilir?" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Medyascope yayınında gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi. "Kürtlerle arama kimse giremez diyorsunuz. Hangi deneyimle bunu söylüyorsunuz?" sorusuna yanıt veren İmamoğlu, "Pazara giriyorum. Kürtçe bilen ama Türkçe bilmeyen vatandaşım bana duygusunu anlatıyor. Bir anne şu göğsümü 20 defa okşuyor Kürtçe konuşurken, dua ediyor. Nasıl onunla benim arama bir parti girebilir?" dedi.

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar bu şekilde:

2019’da seçime girmeden önce adaylık lansmanı yapacağım ilk gün konuşmamda İstanbul İttifakı diye bir tarif yapmıştım. Bu tarifi yaparken aslında bu kararlılığımı bana adaylık teklif edildiği an itibari ile bu süreçte kendimi 'bütün İstanbul’a anlatmalısın', 'her tabandan oy almalısın' diye bir odağa oturtarak teklifi kabul etmiştim ve ruhum da öyle bir Ekrem İmamoğlu ruhu taşıyor. Benim bunu anlatmam lazım insanlara demiştim ve o lansmanda bu sözü kendi özgür irademle de sadece dile getirmedim. Bu kararlılığımı iki sayın genel başkana hem Sayın Kılıçdaroğlu’na hem Sayın Akşener’e böyle bir duyguyu ifade etmem gerektiğini ve istediğimi dile getirmiştim onlarda bunun doğru olacağını söylemişlerdi.

"Siyasetin genellemelerle, kalıplara sokarak oturtmayı çok seviyoruz"

Nietzsche'nin bütün genellemeleri yanlış bulduğu tarifi vardır. Biz böyle siyasetin genellemelerle, kalıplara sokarak oturtmayı çok seviyoruz. Kürtler DEM'e, milliyetçiler şu partiye, demokrat Atatürkçüler şu partiye.

"Kürtçe konuşan anneyle benim arama kim girebilir"

Mesela pazara giriyorum o pazara gireceğimden ilçe başkanının bile haberi yok. 5-6 kişilik ekibimle giriyorum. Bir süre sonra o pazar miting alanına dönüyor. Muazzam bir ilgi, muazzam bir teveccüh.

Orada kim var Kürtçe bilen ama Türkçe bilmeyen vatandaşım var. Bana duygularını patır patır anlatıyor. Ben Kürtçe bilmiyorum, öğrenmek için de bir gayret içersinde olmaya başladım ama o duyguyu alıyorum o duyguyla temas kurabiliyorum. Bir anne şu göğsümü 20 defa okşuyor Kürtçe konuşurken, dua ediyor. Nasıl onunla benim arama bir parti girebilir?"