İBB Başkanı İmamoğlu, Şevki Yılmaz'ın kamu kurumlarında işe yerleştirilen akrabalarını açıkladı

İBB Başkanı İmamoğlu, Şevki Yılmaz'ın kamu kurumlarında işe yerleştirilen akrabalarını açıkladı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çatalca Avrupa Yakası Müteferrik 1 İçme Suyu Temel Atma Töreni'nde halka buluşmasına katıldı. Burada konuşan İmamoğlu, Atatürk'e hakaret eden Yeni Akit yazarı Şevki...
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çatalca Avrupa Yakası Müteferrik 1 İçme Suyu Temel Atma Töreni'nde halka buluşmasına katıldı. Burada konuşan İmamoğlu, Atatürk'e hakaret eden Yeni Akit yazarı Şevki Yılmaz'a tepki gösterek, Yılmaz'ın çocuklarının ve akrabalarının iktidar aracılığıyla çeşitli kamu kurumlarında işe yerleştirildiğini açıkladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Çatalca Belediye Başkan adayı Erhan Güzel ile birlikte Çatalca Avrupa Yakası Müteferrik 1 İçme Suyu Temel Atma Töreni’ne ve halk buluşmasına katıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kalabalığa seslenen İmamoğlu; "Kanal İstanbul denen büyük doğal felaket kaynağını, milli güvenlik sorununu bu milletin başına açmalarına izin vermeyeceğiz. Bu şehre muhafızlık yapacağız." dedi.

"Atatürk'e küfür eden o adamın oğlu milletvekili, diğer oğlu Kocaeli İşkur İl Müdürü"

Katıldığı bir düğünde Atatürk'e hakaretlerde bulunan Yeni Akit yazarı Şevki Yılmaz'ın kamu kurumlarında işe yerleştirilen akrabalarını sayan İmamoğlu şu açıklamalarda bulundu:

"Şimdi bilmediğiniz şeyler söyleyeceğim. O küfürbaz Atatürk düşmanı, onların siyasi yol arkadaşı. Doğru mu? Yetmedi.

Atatürk’e küfreden o adamın oğlu, hâlâ partilerinin milletvekili. Yetmedi.

Damadı Sakarya Çevre İl Müdürü. Yetmedi.

Abisini bir şirketin başına kayyum atadınız.

Diğer oğlunu da Kocaeli İşkur İl Müdürü yaptınız.

Aileye bak. Yetmedi. Abisinin damadı da eski milletvekili. Hani şu ‘Yeliz’ var ya... O işte, o arkadaş. Bakın, işte sizin liyakat anlayışınız. Atatürk’e hakaret edenlerin sülalesine üst düzey kamu görevleri vermek mi sizin Atatürkçülüğünüz?

Vatanseverliğiniz bu mu? Siz, bu halkın çocuklarının hak ettikleri makama gelmesini istemeyenlersiniz. Bu anneler, bu hanımefendiler, bu çocuklarını, bu sıraladığım insanlardan katbekat daha iyi yetiştiriyor ama sizin tek derdiniz, bir avuç insan ve onların aileleri.

Bizim derdimiz ne, biliyor musunuz? Bizim derdimiz 16 milyonun, milletin evlatları. Onun için siz, partizanlıkla milyonlarca gencin hakkını gasp edenlersiniz. Siz, alın teriyle başarı zincirini kırarak bu toplumun dengesini bozan bir yapısınız. Aileye bakın.

Babası bunlardan milletvekili. Oğlu milletvekili. Damadı milletvekili. Diğer oğlu genel müdür. Damadı genel müdür. Abisi kayyum genel müdürü. Ne mübarek aile, değil mi? Bir de bu memleketin başının tacına hakaret edecek, küfredecek… Devletin bir tane kurumu bile harekete geçmedi. Yazıklar olsun size." (ANKA)