İmamoğlu'ndan zafer konuşması: İstanbul bana tam yol ileri dedi

İmamoğlu'ndan zafer konuşması: İstanbul bana tam yol ileri dedi
İBB Başkanı İmamoğlu, yerel seçim sonuçlarında rakibi Murat Kurum ile arasında açılan farkla birlikte halkı İBB Saraçhane binası önüne zafer kutlaması için çağırdıHelin Yılmazİstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı...
İBB Başkanı İmamoğlu, yerel seçim sonuçlarında rakibi Murat Kurum ile arasında açılan farkla birlikte halkı İBB Saraçhane binası önüne zafer kutlaması için çağırdı

Helin Yılmaz

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu resmi olmayan sonuçlara göre rakibi AK Partili Murat Kurum ile arasındaki farkı açtı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yaptığı zafer konuşmasının ardından İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda basın önüne çıktı. İmamoğlu, yurttaşları İBB Saraçhane binası önüne çağırarak kutlamalara davet etti.

Daha sonra kameraların karşısına geçen İmamoğlu, seçim sonuçlarıyla ilgili şunları söyledi

İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

1 milyonun üzerinde oy farkı var. 16 milyon vatandaş İstanbul'un anahtarını bize vermiştir. Yüzde 52'ye yakın oy oranıyla yüzde 39 oy oranı iki aday arasındaki farkı tarif ediyor. 14 belediyemizde görevimize devam ediyoruz. 11 belediye de de elde ettiğimiz veriler gereği sonuçlanma aşamasına geldi. Beyoğlu, Bayrampaşa, Silivri, Eyüpsultan, Sancaktepe, Tuzla, Üsküdar, ve Şile. Gaziosmanpaşa ve Pendik'te rekabet kafa kafaya devam ediyor.

Bu zor süreçte en büyük yardımcım olan sevgili eşime, çocuklarıma, anneme, babama çok çok teşekkür ediyorum. Bu seçimde dualarıyla bana büyük güç katan Türkiye'nin birçok yerinden annelerimize, ablalarımıza inanılmaz teşekkür ediyorum.

Mitinglerde en ön saflarda duran çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Çok büyük bir ekimiz var. İstanbul'un 16 milyon muhafızına şunu söylemek istiyorum. Milletin sandıkta verdiği görevleri herkesin doğru anlamakla ilgili yükümlülükleri vardır. İstanbul, bana tam yol ileri görevini verdi. 16 milyon vatandaşımızla birlikte partizanlığı tarihe gömdük. Vatandaşlarımınız bana verdiği bu görevi büyük bir onurla kabul ediyorum. İktidara milletin söylediği şudur. Hükümetin, belediyeleri yeni bir anlayışla kavraması gerektiğini göstermiştir. İstanbul'daki yatırımların gecikmemesi gerektiği görevini vermiştir. Marmara ekseni bölgesinde güçlü bir sürecin başlatılması, depremle ilgili mücadelenin süreci ile ilgili görevi verilmiştir.

İstanbul'un Kanal İstanbul gündemi yoktur. İktidar, İstanbul halkının sesini dinleyerek bu anlayışı ortaya koymak durumundadır. Bu durum tamamen İstanbul'un gündeminden çıkarılmalıdır.