İBB Davası'nda 45. gün

Ekrem İmamoğlu'nun da yargılandığı 414 sanıklı İBB Davası görülmeye devam ediyor. Duruşmada söz alan İmamoğlu, dün Erdinç Çolak'ın bayıldığını hatırlatarak, tutukluluk değerlendirmelerinin daha kısa aralıklarla yapılmasını istedi.

İBB Davası'nda 45. gün

GAZETE PENCERE - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik dava sürüyor.

Aralarında İBB Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu 68'i tutuklu 414 sanıklı davanın ilk duruşmasının 45. oturumu, Silivri'deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda görülüyor.

12.45 | DURUŞMAYA ARA VERİLDİ

Dün İş insanı Hüseyin Köksal’ın savunmasını tamamlamasının ardından, duruşma avukat beyanlarıyla başladı. Daha sonra tutuklu sanık Sinan Sepetçi'nin savunmasına geçildi.

Tahliyesini talep eden Sinan Sepetçi "Ne MASAK raporunda ne başka bir yerde adım geçiyor. Sizden ricam, tutukluluk incelemesini bugün yapmanız. Ortada ne bir suç var, ne de savcılığın arkasında durabileceği bir suç isnadı var. Benim ailemin yanında olmaya ihtiyacım var, onların babalarına ihtiyacı var. Bugün tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Sepetçi'nin savunmasının ardından mahkeme başkanı duruşmaya öğle arası verdi.

12.35 | SİZ BİZDEN NEYİ ALDIĞINIZIN FARKINDA MISINIZ?

"Evlatlarımdan ayrı kalmayı hak edecek bir şey yapmadım" diyen Sinan Sepetçi, "Size kendimi nasıl ifade edebileceğimi bilmiyorum. Bu yapılanlar çok büyük kötülük. Birçok kişi kendini kurtarmak için yalan beyanda bulundu. Duruşma salonunun her bir köşesinden feryat ediliyor. Ben de onlardan birisiyim. Ben aylardır unutulduğumu düşünüyorum burada. Artık unutulmak istemiyorum" şeklinde konuştu.

Eşinin 2 hafta önce ayağının kırıldığını, kırık ayak ile çocuklarını görüşe getirdiğini anlatan Sepetçi, "Siz bizden neyi aldığınızın farkında mısınız? Cezaevinde günlerim geçiyor. Buradaki çocuklu ailelere bunu yapmayın, lütfen adil olun. Adli kontrolümü verin, eldeki avuçtaki biteli çok oldu" dedi.

12.10 | SEPETÇİ: TUTUKLAMA GEREKÇEM OLAN SAHTE FATURAYI İDDİANAMEDE BULAMADIK

Ekrem İmamoğlu'nun ardından tutuklu sanık Sinan Sepetçi'nin savunması başladı.

Sepetçi, "Neden gözaltına alındığımı anlamadım. Sulh ceza hakimliğinde tutuklandım. Gerekçenin sahte fatura temin etmem olduğu söylendi. Ben hangi sahte faturayı hazırlamışım? Dava açılınca binlerce sayfa okuduk, bulamadık" dedi.

"Ben adam öldürmedim, uyuşturucu satmadım, terörist değilim. Sadece maaşlı olarak bir şirkette çalıştım" diyen Sepetçi, "Başka şirkette çalışsam da aynı işi yapacaktım. Kanuna aykırı bir işlem yapmadım" ifadelerini kullandı.

12.00 | HAKİM VE İMAMOĞLU ARASINDA TARTIŞMA

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) konusuna değinen Ekrem İmamoğlu, "MAPEG diye bir başlık var. Yetkilisi Enerji Bakanlığı. Kantarcı burada, harita mühendisi hala burada. Kantarcı'nın 110 milyar lira ile ne alakası var?" dedi.

Mahkeme başkanı bunun üzerine "Talebinizi aldık" yanıtını verdi. İmamoğlu ise, "Aldınız ama geçen celsede de bir şey yapmadınız." ifadelerini kullandı.

Mahkeme başkanı "Birinci celse biterken hepsini ara karara bağlayacağız" şeklinde karşılık verdi.

Daha sonra İmamoğlu, "Emekli maaşına el konulan insanların yüzüne nasıl bakıyorsunuz anlamıyorum. 86 milyonu temsil ettiğimi düşünüyorum. Bu insanların maaş gibi durumlarını gözetin" diye konuştu.

Mahkeme başkanı, Erdinç Çolak'ın durumunu hassasiyetle takip ettiklerini, avukatıyla görüştüklerini söyledi.

11.40 | İMAMOĞLU: HER KONU BANA BAĞLANDI,DOLAYISIYLA HER ŞEY BENİ İLGİLENDİRİYOR

Duruşmada tutuklu Ekrem İmamoğlu söz aldı. Dünkü duruşmada Erdinç Çolak'ın savunma yaptığı sırada baygınlık geçirmesini hatırlatan İmamoğlu, "Ayda bir yaptığınız tutukluluk değerlendirme kuralını değiştirmek sizin uhdenizde. Bunu 1 haftaya düşürebilirsiniz hatta anlık verebilirsiniz. Dün burada yere yığılışı hepimize acı hissettirdi" dedi.

"Bu devletin hazinesini emanet edeceğim yöneticiler var burada" diyen İmamoğlu, "Sürecin çok uzadığı, insanların canının yandığı, yargıya dair insanların algısının daha da kötüleştiğini görüyorum. Bu iddianame beni örgüt lideri diye yazdı. Her konu bana bağlandı. Dolayısıyla her şey beni ilgilendiriyor. Bu sürecin böyle ilerlemesi çok can acıtıcıdır" ifadelerini kullandı.

11.05 | DURUŞMA BAŞLADI

Tutuklu sanıklar, avukatları, gazeteciler, izleyiciler ve mahkeme heyeti yerini aldı, duruşma başladı.

Hüseyin Köksal'ın avukatı Burak İnce, müvekkiline yönelik ihalelerle ilgili suçlamalarda somut delillerin olmadığını, yapıldığı iddia edilen toplantıların gerçekleşmediğinin delilleriyle sabit olduğunu söyledi.

Köksal'ın örgüte üye olduğuna dair bir delil bulunmadığını da belirten İnce, "Müvekkil, işleyemeyeceği bir suçun faili olamaz" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar