İBB Davası'nda 94. gün
İBB Davası'nda 17 Haziran günü kaçırılıp işkence gören İBB Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal savunma yaptı.
GAZETE PENCERE - Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında olduğu 53’ü tutuklu 436 kişinin yargılandığı İBB Davası 94. gününde devam ediyor.
Silivri’deki Marmara Kapalı Cezaevi’ne inşa edilen yeni duruşma salonundaki ikinci duruşmanın 30. oturumunda birleştirilen dosyadaki 6 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıkların savunmaları alınıyor.
Duruşmada bugün yaşananlar şöyle:
12.45 | BÜŞRA TÜRKAY: ŞİRKET ÇALIŞANI DEĞİLİM, YARGI SÜRECİNDEN SONRA İŞSİZ KALDI
Erhan Karaal’ın savunması ve sorgusundan sonra avukatının beyanlarına geçildi. Daha sonra sanık kürsüsüne Büşra Türkay geldi. Türkay, şirket yetkilisi olmadığını, Medya A.Ş. ile çalışırken video yapım süreçlerinin fikir aşamasına dahil olduğunu, ödeme süreçleriyle ilgili bir ilgisinin bulumadığını söyledi.
Yaşadığı süreçten sonra 4 ay işsiz kaldığını, evine ve maaşına haciz geldiğini, şimdi bir çağrı merkezinde çalıştığını gözyaşları içinde anlatan Türkay; üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini, görevi dışında bir şey yapmadığını, bir maddi kazancının bulunmadığını belirtti ve beraatini istedi.
12.20 | "ÖDEMELER GECİKTİĞİNDE VADE FARKI ALIYORDUK"
"Savcılar tarafından yönlendirildim" diyerek etkin pişmanlık ifadesini geri çeken tutuklu reklamcı Murat Kapki, Erhan Karaal'a, "Ödemelerim geciktiğinde vade farkı alıyor muydunuz?" diye sordu. Karaal, "Tabii ki, sözleşme gereği yapardım" ifadelerini kullandı.
"Bununla ilgili sizinle çok tartıştık" diyen Murat Kapki, mahkeme başkanına seslenerek, "O kadar örgüte dahilim ki, her yıl 5-10 milyon vade farkı ödüyordum" dedi.
12.15 | KARAAL'DAN ONGUNA YANIT: SİZİNLE İLK DEFA BURADA KONUŞUYORUM
Erhan Karaal'ın savunmasının ardından sorgusuna geçildi. İlk soruyu tutuklu Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun sordu.
Ongun'un "Benim sizden herhangi bir firma ya da kişiye yönelik bir ödeme talebim oldu mu?" sorusu üzerine Karaal, "Hayır, ben sizinle ilk defa burada konuşuyorum" dedi.
Karaal, "Benim adıma 3. bir şahsın bir dayatması oldu mu?" sorusuna ise "Hayır" yanıtını verdi..
12.05 | KARAAL: ADIMA YÖNELİK SANIK VE TANIK BEYANI YOK
Savunmasına başlayan Erhan Karaal, Dijital Deneyim Merkezi'nin (DDM) ihalelerinde mali üye olarak yer aldığını ve mali kontrolü sağladığını söyledi. Karaal, bu eylemlerle ilgili adına yönelik sanık, tanık, gizli tanık beyanı bulunmadığını belirtti. Karaal'ın savunmasının ardından sorgusuna geçildi.
11.55 | DURUŞMA BAŞLADI
Sanıklar, avukatlar, gazeteciler, izleyiciler ve mahkeme heyetinin yerini almasının ardından duruşma başladı.
Sanık kürsüsüne ilk gelen isim 17 Haziran günü İstanbul'un Maltepe ilçesinde kaçırılıp sopa ve demirle dövülerek işkence gören İBB Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal geldi.
Kaynak:Haber Merkezi