İçişleri Bakanı Yerlikaya açıkladı: 19 ilde Sibergöz-38 operasyonunda 51 gözaltı

İçişleri Bakanı Yerlikaya açıkladı: 19 ilde Sibergöz-38 operasyonunda 51 gözaltı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde 'Nitelikli dolandırıcılık' suçuna yönelik jandarma tarafından düzenlenen 'Sibergöz-38' operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre; Şırnak merkezli Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde ve Sakarya’da düzenlenen operasyonlarda internet siteleri üzerinden sahte araç ilanı, kiralık villa ve yüksek kazançlı yatırım vaadiyle dolandırıcılık yapan 32 şüpheli yakalandı. Manisa merkezli Adana, Mersin, Muğla, Gaziantep, Diyarbakır, Kütahya ve Trabzon’da düzenlenen operasyonlarda yüksek kazançlı yatırım vaadiyle forex üzerinden dolandırıcılık yapan 13 şüpheli yakalandı.

Siirt merkezli Adana ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda sosyal medya platformları üzerinden vatandaşların kişisel verilerini elde edip 'FETÖ silahlı terör örgütüne adınız karıştı' iddiası ile dolandırıcılık yapan 3 şüpheli yakalandı. Diyarbakır merkezli Denizli, Malatya ve İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonlarda internet sitesi üzerinden 'sahte araç ilanı' ile dolandırıcılık yapan 3 şüpheli yakalandı. İlk belirlemelere göre şüphelilerin banka hesaplarında 62 milyon TL para hareketliliği olduğu tespit edildi. Operasyonlarda çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve kredi kartına el konuldu.

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren ekipleri tebrik ederek, "Siber vatanda sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında. Siber suçlar ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek" ifadelerini kullandı. (DHA)