İçişleri Bakanlığı'ndan 8 ile için kuvvetli yağış uyarısı
İçişleri Bakanlığı, 8 il için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Bakanlık yaptığı açıklamada, sel, su baskını, yıldırım, heyelan, dolu ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
GAZETE PENCERE - İçişleri Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün
son değerlendirmelerine göre Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay ile Doğu Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak beklendiğini duyurdu.
BAKANLIKTAN UYARI
Bakanlık, sel, su baskını, yıldırım, heyelan, dolu ve ulaşımda aksamalara karşı
vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
İçişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre 29
Mayıs 2026 Cuma günü; Adana'nın kuzey ve doğusu, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesi ve zamanla Hatay'ın batısında aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
Giresun ve Trabzon çevreleri ile Artvin'in güneyinde yerel kuvvetli; Rize çevreleri ile Artvin'in kuzeyinde yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasını; yetkili mercilerin uyarılarını dikkate almalarını önemle hatırlatıyoruz."
Kaynak:ANKA