İddia: 16 yaşındaki Timur Cihantimur ABD'de kaldığı hapishanede intihara teşebbüs etmiş

İddia: 16 yaşındaki Timur Cihantimur ABD'de kaldığı hapishanede intihara teşebbüs etmiş
Annesi Eylem Tok ile yurtdışına kaçan Timur Cihantimur dün ABD’de ikinci kez hâkim karşısına çıktı. Cihantimur'un cezaevinde intihara teşebbüs ettiği iddia edildi.

Kemerburgaz’daki kazada Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan ve olaydan hemen sonra annesi Eylem Tok’la yurtdışına kaçan Timur Cihantimur (17) bugün ABD’de 2’nci kez hâkim karşısına çıktı.

Duruşmaya Adalet Bakanlığı 20 sayfalık bir dosya gönderdi.

Medyaradar'dan Ercan Öztürk'ün haberine göre; Timur Cihantimur'u babasının tuttuğu iki avukat savundu. Avukatlar, cezaevi koşullarının çok ağır olduğunu ve Cihantimur'un kaldığı hücrede çok ağır suçlularla birlikte bulunduğunu, dolayısıyla fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldığını belirttiler.

Avukatların iddiasına göre, Timur Cihantimur cezaevinde intihara teşebbüs etmiş ve bu olaydan sonra cezaevi yönetimi tarafından diğer mahkumlardan izole edilerek tek kişilik bir koğuşa alınmıştı. Kendisine yeniden zarar vermesini engellemek için de üzeri çırılçıplak soyulmuştu.

Timur Cihantimur'un ilk duruşmada yüzünde bazı izler dikkat çekmiş ve bunun darp izleri olduğu iddia edilmişti, ancak avukatların bu anlatımları sonucunda izlerin intihara teşebbüsten kaynaklı olduğu ortaya çıkmış oldu.

Cihantimur'un avukatları, müvekkillerinin düzenli olarak kullanması gereken ilaçlar olduğunu belirttiler. Hakim, bu ilacın reçeteli olup olmadığını sorduğunda, avukatlar bu bilgiyi daha sonra özel olarak ileteceklerini ifade ettiler.

Duruşmada Türkiye adına hazır bulunan iade avukatı, Timur Cihantimur'un planlı bir şekilde annesi ve babası tarafından yurt dışına kaçırıldığını ve babasının son anda arabasının bozulduğunu bahane ederek havalimanına gitmediğini söyledi. İade avukatı, "Ambulansa olay yerindeki telefonların alınması yüzünden geç haber verilmiştir. Dolayısıyla yaralının ölümüne sebebiyet vermişlerdir," dedi.

Timur Cihantimur'un avukatları, “Size yalvarıyoruz. Bu çocuğu serbest bırakın. Babasının burada iki tane evi var. Buna burada bakacak birileri de var. Lütfen serbest bırakın,” ifadesini kullanınca, mahkeme başkanı savcıya, “Buna inanıyor musunuz?” dedi. Savcı ise, “Buna kesinlikle inanmıyoruz. Bunlar çocuğu iki saatte ülkeden kaçırdılar. Genç bir adamın ölümüne sebep oldular. Ayrıca Kanada ve Meksika’ya da kaçış planları vardı. Her türlü imkanları var. Bu söylenenler bize samimi gelmiyor,” şeklinde konuştu.

Çocuk tutuklular için rehabilitasyon cezaevinde kalan Timur Cihantimur'a burada ot yolma, yer ve tuvalet temizleme gibi işler yaptırıldığı öne süren avukatlar, "Islah evinde çok kötü şartlar altında kalıyor. Bu çocuğun topluma kazandırılması lazım. Verilen görevleri yapmakta zorlanıyor. Kendisine zarar vermesinden korkuyoruz" ifadesini kullandı.

Hakim, Cihantimur'un tahliye olmaması halinde yerinin değiştirilmesini de talep eden avukatların istekleri reddetti.

Kaynak:DHA

Öne Çıkanlar