İddia: Kılıçdaroğlu, istifa eden DEVA'lıların CHP'ye transferi için "Babacan ve DEVA'ya ayıp olur" dedi

İddia: Kılıçdaroğlu, istifa eden DEVA'lıların CHP'ye transferi için "Babacan ve DEVA'ya ayıp olur" dedi
Gazeteci İsmail Saymaz, bugünkü köşe yazısında CHP'li Gürsel Tekin ile yaptığı görüşmeyi aktardı. Saymaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aralarında DEVA Partisi ilçe başkanlarının da bulunduğu kanaat önderleri...

Gazeteci İsmail Saymaz, bugünkü köşe yazısında CHP'li Gürsel Tekin ile yaptığı görüşmeyi aktardı.

Saymaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aralarında DEVA Partisi ilçe başkanlarının da bulunduğu kanaat önderleri buluşmasına ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Saymaz şöyle yazdı:

CHP İl Başkanı Çelik, kahvaltıya giderken “Katılımcılar içinde görevdeki ilçe başkanları var. Bizden aday olmak istiyorlar” diye uyardı. Kılıçdaroğlu, “Dinleriz” diye karşılık verdi. Çelik, ‘Empire İstanbul'un kaçak olduğunu ve CHP'li Esenyurt Belediyesi'nce mühürlendiğini de ekledi. Ancak yaptığı itiraz sonuçsuz kaldı. DEVA'lılar kahvaltıda kendilerini tanıtarak, partilerinden ayrılıp CHP'ye geçmeyi düşündüklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, dinlemekle yetindi. CHP'liler kahvaltıdan sonra bir grupla daha görüştü. Bu grupta Gelecek Partili bir siyasetçi de vardı. Beş gün sonra, 25 Ekim'de istifa etti.

Kılıçdaroğlu, Şahin'i aradı

Hem bu istifa hem de Kılıçdaroğlu'nun kahvaltı çıkışında çekilen fotoğrafı DEVA Genel Merkezi'ne bomba gibi düştü. DEVA Sözcüsü İdris Şahin, Twitter'da “Yazık… Yakışmadı Kemal Bey!” diye yazdı. Babacan, görüşmeden haberdar olmadığını ifade ederek, Kılıçdaroğlu'ndan açıklama beklediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, Şahin'i aradı. İddiaya göre “Kanaat önderleri buluşması diye davet etmişlerdi, o nedenle gittim” dedi. Şahin, “İlçe başkanlarımız sizlere kendilerini takdim etmiş” diye vurguladı. CHP lideri “Transfer olacak olsaydı Ali Babacan ile istişare eder, ona göre hareket ederim. İstişare etmeden partiye kabulümüz olmaz” dedi. Şahin, bana yaptığı açıklamada, “Ali bey görüntüleri izleyene kadar inanamadı. Bu kadar itimat etmiş” diyor. Şahin, şunları söylüyor: “Bu arkadaşlar kendi teşkilatlarına ‘Bizleri belediye başkanı ve meclis üyesi olarak değerlendirecekler' diyor.”

"Sadece DEVA yoktu"

Ardından Gürsel Tekin'i aradım. “DEVA'lılarla buluştuğundan Kılıçdaroğlu'nun haberi var mıydı?” diye sordum. Dedi ki: “Tabi. Ama kanaat önderleri de vardı, sadece DEVA'lılar değil.” Tekin, temasın iki aydır sürdüğünü, kendisinin sadece kahvaltıya katıldığını belirterek, şunları söyledi: “Duygusal olarak partilerinden kopmuşlar ve gelmek istiyorlar. Alırsınız, almazsınız, bu sizin tercihiniz.” Tekin, CHP liderinin “Babacan ve DEVA'ya ayıp olur” dediğini ileri sürüyor. DEVA'lı Kahriman, kahvaltıda “İstifa edeceğiz” dediklerini, Kılıçdaroğlu'nun ise “Hayırlı olsun” diye karşılık verdiğini kaydediyor. “CHP'ye mi geçeceksiniz?” diye sordum. Şunları söylüyor: “18 Kasım'da safımızı belli edeceğiz. CHP'ye katılma durumumuz net değil. Görüşmelerimiz sürüyor.”