İddia: MHP, Yerlikaya ve Dinç'in istifasını istiyor

İddia: MHP, Yerlikaya ve Dinç'in istifasını istiyor
Dün gece Beştepe'de Ayhan Bora Kaplan Davası kapsamında gerçekleştirilen toplantıya Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın katılırken Ali Yerlikaya toplantıya dahil edilmedi.

Ayhan Bora Kaplan Davası'nda üç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla başlayan tartışmalar sıcaklığını korurken dün Beştepe'de gerçekleştirilen toplantıya Ali Yerlikaya davet edilmedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında emniyetin içindekilerin MHP ve hükümete operasyon çekildiğini iddia ettiği söylemler üzerine bugün İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Hükümete operasyon içinde olanları adalete teslim edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Gazeteci Alican Uludağ ise bu iddialara bir yenisini ekleyerek, iktidar içindeki radikaller ile MHP'nin, Yerlikaya ve Engin Dinç'in "kellesini" istediğini belirtti. Uludağ, Emniyet Müdür Yardımcısı Engin Dinç'in emekliliğe zorlandığını ancak Dinç'in bunu kabul etmediğini iddia etti.

Alican Uludağ'ın iddiaları şu şekilde:

"Ayhan Bora Kaplan'ın kaçan avukatı ile davanın gizli tanığının ortak noktası: DUBAİ

Ayhan Bora Kaplan soruşturması üzerinden iktidar içinde (MHP'nin de tarafı olduğu) büyük bir güç savaşı ve hesaplaşma yaşanıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın, Bora Kaplan'a yakın kamu görevlilerinin üzerine gitmeye hazırlandığı bir dönemde "karşı operasyon" yedi. Açığa alınan polis şeflerinin gizli tanıkla yaptıkları konuşmaya yansıyan olayda; darbeye teşebbüs mü var yoksa 'yeni bir darbe kurgusu' üzerinden Erdoğan'ı da korkutarak Yerlikaya'yı tasfiye etme, eski kadroları yeniden işbaşına getirme ve Bora Kaplan'ı tahliye etme çabası mı var, önümüzdeki günlerde yaşanacak gelişmeler ortaya koyacak.

Ancak "bu karşı" operasyonda rol alan gizli tanık Serdar Sertçelik dikkat çekici bir isim. Sertçelik, Youtube'ta yayımladığı videolardaki konuşmaları bir metin üzerinden okuyor. Aradığı polis şeflerini 'konuşturup' kayda alıyor ve servis ediyor. Gazeteci Saygı Öztürk, köşesinde Sertçelik'in Dubai'de olduğunu yazmıştı. Başka kaynaklar da Sertçelik'in Dubai'ye kaçırıldığını söylüyor.

Şimdi asıl dikkat çekici ayrıntı. Ulaştığım bilgilere göre Ayhan Bora Kaplan'ın kara kutusu olan ve yargı bağlantısını sağlamakla suçlanan avukatı Cengiz Haliç de Kaplan operasyonundan sonra Dubai'ye kaçmıştı. Halen orada olduğu söyleniyor.

Şimdi bu iki bilgiyi birleştirince Ali Yerlikaya'nın işaret ettiği "oyun ve tuzak"tan kast ettiğini daha iyi anlıyoruz.

Dün Cumhurbaşkanlığı'nda yapılan Ayhan Bora Kaplan zirvesine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın katıldı. Ancak Erdoğan, Ali Yerlikaya'yı toplantıya davet etmedi. Bu arada Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç'in de emeklilik dilekçesini vermesinin istendiği, Dinç'in bunu kabul etmediği konuşuluyor. İktidar içindeki radikaller ile MHP, Yerlikaya ve Engin Dinç'in "kellesini" istiyor."